Міський голова Олександр Кодола особисто провів телефонні розмови з керівниками всіх єпархій щодо безпечного проведення свята Благовіщення

Міський голова Олександр Кодола особисто провів телефонні розмови з керівниками всіх єпархій щодо безпечного проведення свята Благовіщення.

Олександр Михайлович під час телефонної розмови з представниками всіх релігійних конфесій Ніжинської громади закликав їх посилити заходи протиепідемічної безпеки в храмах, порекомендував закликати вірян дотримуватися соціальної дистанції в храмах, проводити дезінфекцію, одягати маски під час служб.

Очільник міста порекомендував відповідно до затверджених карантинних норм священнослужителям обмежити контакти, не закликати вірян йти до храмів під час проведення богослужіння з нагоди свята Благовіщення, яке святкується 7 квітня.

Олександр Михайлович наголосив, що міська влада не впливає на діяльність церкви та не встановлює режими роботи у храмах. У жодному разі міська рада не обмежує духовного життя духовенства та вірян. Але наполегливо просимо цього дня залишатися вдома задля здоров’я та безпеки кожного жителя громади.

Звісно, ці обмеження є випробуваннями для нас всіх, але ми не можемо ризикувати життям один одного. Ніжинська лікарня переповнена, на амбулаторному лікуванні перебуває 447, які захворіли на COVID-19.

Міський голова в телефонній розмові наголосив на чіткому виконанні розпоряджень державних органів влади щодо санітарних норм та поведінки під час карантину.

 Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

06.04.2021