Міський голова Олександр Кодола підписав Договір міжмуніципального співробітництва

15 вересня міський голова Олександр Кодола підписав Договір міжмуніципального співробітництва з головами Козелецької громади Валентином Бригінцем, Батуринської громади Леонідом Душею, Сухополов’янської громади Денисом Росовським, Парафіївської громади Галиною Петрушою. У зустрічі взяли участь заступник міського голови Ірина Грозенко, радник міського голови Сергій Охонько, посадові особи відділу економіки та інвестиційної діяльності.
Міський голова Олександр Кодола представив проект «Туристичний кластер «Місцями козацької сили»», ініціатором створення якого був радник міського голови, депутат міської ради Сергій Охонько. Даним проектом передбачається створення комплексного туристичного продукту у вигляді туристичного маршруту на території Козельця, Ніжина, Батурина, Сухополови та Парафіївки. Загальний бюджет проекту – 1 117 000 гривень, де 50% - сума грантової допомоги, яку ми спільно хочемо залучити від Програми DOBRE та 50% спільне фінансування громад- учасниць партнерства. У рамках реалізації проекту пропонується облаштувати 2 візит-центри у Ніжині та Козельці з використанням козацької геральдистики, створити пересувну туристичну лавку у Сухополові, розробити відео-фільм про маршрут, закупити комп’ютерне обладнання для працівників культури та туризму у громадах, облаштувати у кожній громаді атракціон «Монетний двір», рекламувати маршруту у соціальних мережах та на веб-сайтах та виготовити сувенірні набори. Зазначений атракціон встановлюється у усіх громадах. На реверсі кожної монети буде залишатися відтиск гербу того козацького полку у якому знаходитиметься турист. У кінцевому підсумку турист складе малюнок з 5 гербів козацьких міст.
У середньому за одного туриста за екскурсійні квитки громади отримають 425 гривень, за послуги з харчування – 600 гривень, ночівля – 800 гривень з людини, сувеніри – 250 гривень. Послугами з ночівлі та харчування туристів забезпечуватимуть приватні структури розташовані на територіях громад з якими укладено меморандум співробітництво, який є відкритим до підписання.
Після підписання угоди договір буде зареєстрований у Міністерстві розвитку громад та території. Це стане першим міжмуніципальним проектом в історії Ніжина.
Керівники громад подякували за можливість долучитися до грантового проекту.
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю
15.09.2021