Міський голова Олександр Кодола привітав представників театрів та театральних студій міста з професійним святом

25 березня на передодні Міжнародного дня театру, який відзначається 27 березня, міський голова Олександр Кодола привітав представників театрів та театральних студій міста з професійним святом.

Олександр Михайлович відмітив, що Ніжин має давні і славні театральні традиції. Вони були ще започатковані Миколою Гоголем та гімназистами Ніжинської Гімназії вищих наук князя Безбородька та розвинуті цілою плеядою видатних акторів, серед яких центральне місце займає наша землячка Марія Заньковецька. Свого часу на ніжинських сценах виступили корифеї українського театру І.К. Карпенко-Карий, П.К.Саксаганський, М.К. Садовський і сама Марія Заньковецька.

Творчі надбання школи театралів того часу знаходять своє втілення, продовжують розвиватися у сучасній театральній школі, багатій талановитими особистостями.

І сьогодні неоціненну роль в утвердженні української нації продовжують відігравати театри України. Ми переживаємо нелегкий час з карантинними вимогами, обмеженим доступом до закладів культури і театрів. Тому бажаю нам усім як найшвидше подолати пандемію, повернути глядачів до театральних залів і нехай театральна творчість продовжує надихати вас, наповнює справжнім почуттям і яскравими емоціями.

«Ніжинський академічний український драматичний театр імені Михайла Коцюбинського – це справжнє багатство нашої громади, театр, який має своє неповторне бачення», - відзначив Олександр Кодола.

Генеральний директор Ніжинського академічного українського драматичного театру імені Михайла Коцюбинського, заслужений працівник культури України Юрій Муквич подякував міському голові за підтримку  та допомогу у придбанні цифрового проектору та транспорту.

Очільник міста вручив колективам подяки та подарунки з нагоди свята. Подякував за сумлінне служіння мистецтву і рідному місту.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук


25.03.2021