Міський голова Олександр Кодола провів чергове засідання виконавчого комітету

04 листопада міський голова Олександр Кодола провів чергове засідання виконавчого комітету. У роботі засідання взяли участь вісім членів виконавчого комітету, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, радник міського голови Ольга Орел, керівники відділів та управлінь.

На порядок денний внесено 10 проектів рішень.

Начальник сектора з питань кадрової політики Людмила Кучер подала проекти рішення щодо відзначення працівників соціальної та культурної сфери з нагоди їх професійних свят Почесними грамотами, грамотами, подяками виконавчого комітету. Проекти рішення підготовлені на підставі клопотань керівників підприємств, установ міста.

На виконання рішення Чернігівської обласної ради від 03.08.2021 року № 8-5/VIII «Про Програму відшкодування витрат з поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності та осіб з інвалідністю внаслідок війни у Чернігівській області на 2021-2025 роки», якою передбачено відшкодування витрат особі, яка здійснила таке поховання начальник управління соціального захисту населення Валентина Кулініч подала проект рішення «Про відшкодування витрат з похованням померлих (загиблих) учасників бойових дій, постраждалих учасників революції Гідності та осіб з інвалідністю внаслідок війни».

Начальник служби у справах дітей Наталія Рацин подала на розгляд проекти рішень, які стосуються соціального та майнового статусу дітей та призначення опікуна над дитиною, яка залишилася без батьківського піклування та піклувальника над недієздатною особою.
За поданням начальника управління культури і туризму Тетяна Бассак було прийнято рішення «Про встановлення меморіальної дошки на будівлі за адресою м.Ніжин, вул.Козача, буд.22» та затвердили текст, який буде викарбуваний на цій дошці. Меморіальна дошка буде встановлена політичному діячу, заслуженому економісту України Михайлу Григоровичу Каскевичу, який народився в м.Ніжині на будівлі загальноосвітньої школи І-ІІ ст. № 4.

З метою приведення у відповідність до чинного законодавства та організації роботи закладів культури Тетяною Бассак підготовлені проекти «Про фінансування заходів міської програми розвитку культури, мистецтва і охорони культурної спадщини на 2021 рік» та «Про втрату чинності п.3. рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради №285 від 12 серпня 2021 року «Про погодження розміру щомісячної плати за навчання учнів в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах м.Ніжина».

Враховуючи клопотання директорів закладів загальної середньої освіти та згідно з поданими документами, начальник управління освіти Валентина Градобик винесла на розгляд виконавчого комітету проект рішення «Про доповнення додатків 1, 2, 4 до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 26.08.2021 р. № 309 «Про затвердження списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти бюджету Ніжинської міської територіальної громади у 2021-2022 н.р.». За кошти бюджету Ніжинської міської територіальної громади додатково ще будуть харчуватися 46 учнів з багатодітних, малозабезпечених родин, дітей сиріт та родин учасників АТО.

Керівник КП «Муніципальна служба правопорядку–ВАРТА» Вадим Лаврінець подав на розгляд проект рішення «Про надання повноважень на складання протоколів про адміністративні правопорушення» з метою уповноважити посадових осіб комунального підприємства на складання протоколів про адміністративні правопорушення. Це оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення передбачені статтею 44-3, статтею 152, частиною першою та другою статті 152-1, статтями 154, 155, 156, 159-160, 175-1, 185-1, Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зокрема, порушення правил торгівлі алкогольними напоями чи тютюновими виробами, торгівлі не встановленому місці, недотримання правил благоустрою, паління сухої рослинності.

Міський голова Олександр Кодола зауважив, що на працівників КП «Муніципальна служба правопорядку–ВАРТА» покладено важливий обов’язок забезпечувати порядок в місті та дотримання правил благоустрою. «Наразі в нашому місті актуальне питання дотримання порядку. Адже, на жаль, не всі громадяни ставляться до комунального майна, як до свого власного. В нас є значна кількість фактів вандалізму. Для того, щоб наше місто стало безпечним і комфортним, то над цим потрібно працювати кожному ніжинцю», - наголосив Олександр Михайлович.  

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю


04.11.2021