Міський голова Олександр Кодола провів міжвідомчу нараду з керівниками

05 липня міський голова Олександр Кодола провів міжвідомчу нараду з керівниками підприємств, установ, закладів міста.

Керівники комунальної сфери прозвітували про основні напрямки роботи. А саме, про перерозподіл видатків бюджету, які були направлені на харчування військовослужбовців, на матеріально-технічне забезпечення тероборони, придбання паливно-мастильних матеріалів, облаштування укриттів, підготовка до опалювального сезону.

На сьогодні міська влада продовжує роботи по приведенню упорядкування укриттів. У місті налічується 108 найпростіших укриттів, 8 сховищ, 53 протирадіаційні укриття.

Ніжин – це місто перше в Чернігівській області, яке розпочало системний ремонт та упорядкування укриттів. Не зважаючи на те, що цими укриттями не займалися десятки років. В більшості вони захаращені, перетворені на смітники. Ситуація краща в закладах освіти, де працівники цих закладів весь час доглядали, найгірше становище у багатоповерхових будинках. Міська влада виділила 1 млн 200 грн на упорядкування найпростіших укриттів. 10 укриттів у роботі, 7 відремонтовані.

Понад 3 млн грн виділено на заклади освіти для упорядкування укриттів. КМУ орієнтує на початок навчального року офлайн з 1 вересня в тих школах, де є укриття.

«Дякую працівникам закладів освіти, батькам, які самоорганізувалися та упорядковують укриття та дбають про безпеку своїх дітей. Це школи №10, 14», - зауважив міський голова Олександр Кодола.

Близько 3 млн грн виділено на облаштування укриттів у закладах охорони здоров’я.

«Вчора на зустрічі з керівниками ОСББ та управляючим компаніями спільно вирішили провести місячник з благоустрою укриттів з 8 липня, спільно з нашими комунальними підприємства попрацювати над усіма укриттями які є у місті, від мешканців будинків просимо виносити сміття, прибрати. А комунальні служби допоможуть вивезти сміття. Нам потрібно максимально попрацювати всією громадою, щоб в найкоротші терміни це зробити», - наголоси Олександр Кодола.

Очільник громади доручив фінансовому управлінню та управлінню житлово-комунального господарства максимально розширити програму на виділення коштів на упорядкування укриттів.

За кожним укриттям повинна бути відповідальна особа, контакти мають бути біля укриття для інформування населення.

В кожному укритті має бути проведений ремонт, місця для сидіння, ємності для води тощо.

Там де це необхідно буде розглядатися можливість для придбання біотуалетів. Прикладом є  біля Гімназії №3 розміщений на вході біотуалет.

Наразі стоїть питання розбудовувати країну вже з новими державними будівельними нормами. З такими сусідами потрібно бути готовими до будь-якого розвитку подій. Країна буде проводити реформу у сфері будівництва. При будівництві нових будинків буде враховано необхідність бомбосховища та надійні укриття.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

05.07.2022