Міський голова Олександр Кодола провів робочу зустріч з керівниками бюджетних установ міста щодо енергозаощаджувальних заходів

28 жовтня міський голова Олександр Кодола провів робочу зустріч з керівниками бюджетних установ міста щодо енергозаощаджувальних заходів у закладах. У засіданні взяли участь перший заступник міського голови Федір Вовченко, секретар міської ради Юрій Хоменко, заступник міського голови Сергій Смага, радники міського голови Сергій Охонько та Ольга Орел, депутати міської ради, начальник управління освіти Валентина Градобик, керівники закладів освіти, керівники медичної, культурної сфери міста та представники спортивних закладів.
Міський голова Олександр Кодола зазначив, що в країні суттєво збільшилися тарифи на всі енергоносії. Збільшення тарифів призводить до збільшення вартості на утримання всіх бюджетних установ та закладів міста. Це впливає на видатки місцевого бюджету.
У 2020 році витрати на всі енергоносії складає 23 411,3 млн. грн., а за 9 місяців 2021 року сума вже складає 21 014,8 млн.грн.
У нас гостро стоїть питання це енергозбереження і енергозаощадження.
Очільник міста закликав всіх присутніх керівників бюджетних установ до жорсткої економії енергоресурсів.
Олександр Михайлович наголосив, що у тих приміщеннях, де працюють люди чи у класах, де навчаються діти повинен дотримуватися температурний режим, а у інших приміщеннях розробити плани щодо економії енергоресурсів.
Начальник сектору енергоменеджменту та енергоефективності Денис Ворона зазначив, що враховуючи ситуацію, всім керівникам установ, відповідальним особам за енергозбереження, кожному працівнику особисто необхідно негайно прийняти міри для зниження споживання енергоресурсів в межах санітарних норм та недопущення втрат теплової енергії, газу, води, електроенергії.
Ніжинською міською радою прийняті рішення, які регламентують роботу з енергоменеджменту, якими повинні користуватись в своїй роботі керівники та відповідальні особи:
1.Рішенням № 23-12/2021 від 19.08.2021р.затвержено
- Концепцію запровадження системи енергетичного менеджменту в Ніжинській міській територіальній громаді;
- Положення про систему енергетичного менеджменту в бюджетній та комунальній сферах Ніжинської міської територіальної громади;
- Положення про систему енергетичного моніторингу в бюджетній та комунальній сферах Ніжинської міської територіальної громади.
2. Рішенням № 15-15/2021 від 26.10. 2021 затверджено методику визначення базових рівнів споживання паливно-енергетичних ресурсів, комунальних послуг та енергоносіїв закладів бюджетної сфери.
3. Рішенням № 16-15/2021 від 26.10. 2021 затверджено Порядок стимулювання енергоефективної поведінки.
Підводячи підсумки засідання міський голова Олександр Кодола наголосив, що «Наше з вами завдання спрямувати максимум зусиль для скорочення споживання енергоносіїв, та видатки бюджетних коштів на їх утримання».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю  

28.10.2021