Міський голова Олександр Кодола провів щотижневу оперативну нараду

 13 грудня міський голова Олександр Кодола провів щотижневу оперативну нараду. У засіданні взяли участь перший заступник міського голови Федір Вовченко, секретар міської ради Юрій Хоменко, заступники міського голови Ірина Грозенко та Сергій Смага, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, керівники управлінь та відділів.

Під час заслуховування інформацій керівників управлінь та відділів міський голова Олександр Кодола надав ряд доручень.

Олександр Михайлович доручив комунальному підприємству «ВАРТА» та поліції детально дослідити питання щодо підпалу пам’ятного знаку «Герої не вмирають» та переглянути всі відеокамери. Управлінню культури і туризму доручили терміново опрацювати питання щодо організації Новорічно-Різдвяного ярмарку за участь народних майстрів та ніжинських підприємців. На вихідних були встановлені ярмаркові ятки, які були придбані за сприяння програми «DOBRE», які стануть окрасою Новорічних свят.

Очільник міста звернув особливу увагу керівника управління житлово-комунального господарства на належну організацію вуличного освітлення. Але за повідомленням УЖКГ, проблема існує в аварійних відключеннях саме Чернігів Обленерго.

Міський голова Олександр Кодола звернувся до всіх керівників щодо відповідального ставлення до комунального майна та відповідальності за його збереження в належному стані.

Олександр Михайлович відмітив, що ведеться активна претензійна робота з власниками земельних ділянок та особами, які користуються комунальним майном без належного їх оформлення. Юридичним відділом до місцевого бюджету повернуто більше 600 тис.грн за користування земельної ділянки без правовстановлюючих документів. А також за рішенням суду буде ще повернено до бюджету 450 тис.грн.

Керівники медичних установ прозвітували, що стан захворюваності на ГРВІ та на COVID-19 поступово зменшується, смертність від коронавірусної інфекції також знизилася.

На ГРВІ за звітний період захворіло 447 осіб, з них 176 дітей. За попередній тиждень на COVID-19 захворіло 102 особи, проти 129. До міської лікарні госпіталізовано 32 особи, з яких 22 мали підтверджений діагноз COVID-19.

За попередній період був госпіталізований 56 пацієнтів. Померла 1 особа, проти 6 за попередній період.

На ранок 13.12.2021 року у міській лікарні перебуває 73 пацієнти по напрямку COVID-19, з них підтвердженим діагнозом COVID-19 – 51 особа.

На амбулаторному лікуванні за напрямком COVID-19 перебувало на 133 особи, 434 контактних осіб.

У Ніжинській територіальній громаді провакциновано 64 322 особи. Дві дози отримали 30 766. Це 55,2 % від дорослого населення.

У Ніжинському пологовому будинку 16 дітей, з них 7 хлопчиків та 9 дівчаток.

Посадовими особами сектору енергоменеджменту та енергоефективності відділу економіки та інвестиційної діяльності проводилось обстеження будівель комунальної власності щодо раціонального споживання енергоресурсів.  

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

13.12.2021