Міський голова Олександр Кодола провів щотижневу оперативну нараду

 28 грудня міський голова Олександр Кодола провів щотижневу оперативну нараду. У засіданні взяли участь секретар міської ради Юрій Хоменко, заступники міського голови Ірина Грозенко та Сергій Смага, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, керівники управлінь та відділів.

На початку наради міський голова Олександр Кодола підвів підсумки спільної роботи влади та підприємців НІжина по прикрашанню центральної частини міста до Різдвяно-Новорічних свят.

Нещодавно міський очільник особисто звернувся до підприємців, що проводять свою діяльність на території Ніжинської громади, щодо залучення ресурсів на новорічну ілюмінацію для міста.Ніжинські підприємці відгукнулися на особисте звернення міського голови Олександра Михайловича.

Олександр Кодола виказав велику вдячність всім, хто долучився до святкового прикрашання. Також очільник міста зазначив, що у цьому році на прикрашання були витрачені мінімальні кошти з міського бюджету, 99 відсотків святкової ілюмінації придбано та встановлено за кошти місцевого бізнесу! Зокрема Ніжинський жиркомбінат долучився до прикрашання будівлі міської адміністрації та центральної алеї Шевченка, а також власники кафе "Соло", ресторану "Автограф", кафе "Маринад", магазину "Дніпро М", "Лайфсел", "Аврора", "Комп'ютерний всесвіт" та багато інших.

"Я вдячний всім ніжинцям та підприємцям, які підтримують ініціативи місцевої влади і ми разом створюємо святковий настрій та додаємо більше радості в ці передсвяткові дні!", - наголосив Олександр Кодола.

Наразі результат взаємодії може побачити кожен, хто відвідає наше місто. Дана ініціатива була позитивно оцінена громадою та викликала багато позитивних відгуків.

Також у ході наради прозвітувати керівники медичних установ про стан захворюваності на ГРВІ та на COVID-19.

Було зазначено, що рівень захворюваності та смертність від ГРВІ та на COVID-19 поступово зменшується. Завдяки цьому Чернігівщина наразі перебуває у жовтій карантинній зоні.

На ГРВІ за минулий період захворіло 462 особи, з них 234 дітей. За попередній тиждень на COVID-19 захворіло 60 осіб, з них 9 дітей. До міської лікарні госпіталізовано 47 осіб, з яких 45 мали підтверджений діагноз COVID-19. Померло 3 особи, проти 5 за попередній період.

Станом на ранок 28 грудня. в лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 288 пацієнтів, з них 51 пацієнтів по напрямку COVID-19, 36 осіб з підтвердженим лабораторно COVID-19 та 15 пацієнтів з пневмонією.

На минулому тижні проведена перевірка готовності приймального відділення Ніжинської міської лікарні та надано заключення про виконання в повному обсязі ремонтних робіт та їх завершення.

На сьогоднішній день проводяться роботи по введенню в експлуатацію й протягом січня місяця відділення буде повністю готове до прийому пацієнтів..

Очікується доставка дороговартісного медичного обладнання.

Повний курс вакцинації у Ніжинській територіальній громаді отримало 32103 особи.

У Ніжинському пологовому будинку народилося 20 дітей, 7 хлопчиків і 13 дівчаток.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю  

28.12.2021