Міський голова Олександр Кодола взяв участь в 104 Конгресі мерів та президентів агломерацій Франції

22-24 листопада у Франції проходив 104 найбільший у світі Конгрес мерів та президентів агломерацій Франції
Це щорічний захід, який збирає понад 10 000 голів та представників муніципалітетів з усього світу.
Особливістю цьогорічного Конгресу стало те, що до участі вперше було запрошено представників України: 6 міських голів представляли Україну. Візит і зустрічі відбулися за сприяння Асоціації міст України, Посольства України в Французький Республіці та на запрошення Асоціації мерів Франції.
Міський голова Олександр Кодола отримав запрошення взяти участь у роботі Конгресу Асоціації мерів Франції. Окрема панель форуму була присвячена Україні та підтримці постраждалих від рашистської навали міст. Участь у Конгресі також брав секретар міської ради Юрій Хоменко.
Під час робочої поїздки протягом трьох днів Олександр Кодола мав ряд зустрічей, в тому числі з парламентаріями у Сенаті, з мером Парижа Анн Ідальго та Президентом Франції Емманюелем Макроном.
Місцевому самоврядуванню на форумі була приділена окрема увага: на найвищому рівні відбулись зустрічі з мерами французьких міст, на яких було обговорено варіанти оперативної допомоги українським містам та майбутню відбудову України після нашої Перемоги.
Під час виступу у Сенаті Олександр Кодола розповів про те, про що не можна мовчати: про військові злочини росіян та енергетичний терор, який вони завдають мирним українським містам. Очільник Ніжина закликав сенаторів підтримати українські громади та посилити військову та гуманітарну допомогу нашій країні. Кроки виявились дієвими, і з Франції до України вже прямує біля 100 генераторів. Вони допоможуть нашій незламній державі впоратися з наслідками ударів рф по енергетичній інфраструктурі.
Під час особистої зустрічі з Президентом Франції Емманюелем Макроном Олександр Кодола подякував за надану військову підтримку Україні. Саме в день зустрічі в Єлисейському палаці Україна зазнала чергового масованого ракетного обстрілу, в результаті якого більша частина країни поринула в блекаут. Президент Франції запевнив, що його країна буде і надалі надавати Україні дієву допомогу та підтримку.
Розширюємо міжнародні відносини: розпочинаємо співпрацю з містом Сен-Жермен-ан-Ле. Під час зустрічі в рамках Конгресу мерів між очільником Ніжина Олександром Кодолою та очільником Сен-Жермен-ан-Ле Arnaud Pericard були обговорені варіанти допомоги Ніжину, а саме: генераторами, та іншими альтернативними джерелами живлення, облаштування укриттів в школах та підтримка бібліотек. Муніципалітет міста Сен-Жермен-ан-Ле надасть допомогу Україні у вигляді генераторів на суму 15 тис євро.
Дякуємо потенційному місту-побратиму та чекаємо на делегацію Франції в грудні на Чернігівщині.
Ці дієві кроки французьких друзів та партнерів – лише перші результати участі у Конгресі мерів та президентів агломерацій Франції. З кожним днем Франція посилює мобілізацію своїх зусиль на підтримку українського народу.
Попереду - багато спільної роботи! Адже кожен крок наближає нас до такої омріяної Перемоги! 
28.11.2022