Міський голова Олександр Кодола взяв участь в урочистому прийомі з нагоди 103-ї річниці з Дня проголошення незалежності Латвійської Республіки.

Міський голова Олександр Кодола взяв участь в урочистому прийомі з нагоди 103-ї річниці з дня проголошення незалежності нашої братської Латвійської Республіки.
Міський голова Олександр Кодола привітав дружню країну з 103-ю річницею незалежеості. Зауважив, що наші країни і наші народи пов'язують давні, дружні, братерські зв’язки. Ми маємо спільну і дуже схожу історію. Так само як Латвія, в 1918 році Україна оголосила про незалежність, і вже разом з Латвією в 1991 році наші країни і народи здобули незалежність вже остаточно.
Наші народи об'єднує багато спільного: культура, історія, ментальність, але перш за все - це прагнення до Свободи та Незалежності. У ХХ столітті наші народи за це заплатили дуже високу ціну.
А Україна, на жаль, веде війну за свій вибір і зараз.
Але справжня дружба проявляється, як відомо, в час випробувань. "Я щиро вдячний народу Латвійської Республіки за ту допомогу, яку він надає сьогодні нашій країні. Це і допомога в здійсненні реформ, це і допомога нашим пораненим воїнам, це і допомога дітям. Перераховувати можна дуже довго.
Я щиро радий, що сьогодні саме Латвія стала вірним супутником і провідником України на шляху до Європейського дому. Для нас Латвія - прекрасний приклад того, як може розвиватися країна в дружній родині європейських народів",- підкреслив Олександр Михайлович.
Побажав латвійському народові розвитку і процвітання.
"Нехай небо буде мирним, поля - багатими, а люди - щасливими!
Нехай міцніє україно-латвійська дружба! Слава Латвії! Слава Україні!",- побажав міський голова Олександр Кодола
18.11.2021