Міський голова Олександр Кодола звертається до Уряду щодо відміни локдауну

11 січня міський голова Олександр Кодола на початку розширеної міжвідомчої наради висловив особисту думку щодо введення жорстких карантинних обмежень –  локдауну на території України.

Міський голова на попередньому тижні провів низку зустрічей з ніжинськими підприємцями, представниками фірм, магазинів, базарів, які не погоджуються з впровадженими карантинними обмеженнями.

Олександр Кодола зазначив, що це неправильне рішення центральної влади, оскільки ми бачимо, що показники захворюваності на COVID-19 в Ніжині і по всій території України стабілізувалися. На сьогодні ми маємо контрольовану ситуацію у наданні медичної допомоги у місті Ніжині та на території Чернігівщини, а також у дотриманні карантинних обмежень. На сьогодні, введення локдауну завдає суттєвої шкоди суб’єктам підприємницької діяльності та наносить тяжкі наслідки.

Міський голова Олександр Кодола запропонував  підготувати звернення до Кабінету Міністрів України та до Прем’єр-міністра України з проханням переглянути рішення про введення локдауну на території держави.

«Ми бачимо, що карантинні обмеження носять, так звану, політику подвійних стандартів. Коли в магазині одна група товарів заборонена, а інша група товарів в цьому магазині дозволена»,- зауважив очільник міста.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

11.01.2021