Міський голова провів нараду з керівниками медичних закладів

Сьогодні, 20 жовтня, під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулась робоча нарада з керівниками медичних закладів міста.

Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» Олександр Костирко прозвітував про кількість хворих на COVID-19, які перебувають на лікуванні в міській лікарні (загальна кількість 55 пацієнтів).

Олександр Костирко зазначив, що міська лікарня повністю готова до надання кисневої підтримки хворим на COVID-19. «Поповнення необхідних матеріалів і кисню у нас відбувається вчасно. Проблем із киснем немає жодних. Фірма, яка наповнює балони киснем знаходиться в Ніжині. Додаткові балони для кисню ми замовили. Коштів на це у лікарні вистачає. На сьогодні, окрім кисневих балонів, ми маємо 28 кисневих концентраторів, які концентрують кисень з повітря. Ще 10 таких одиниць ми замовили. Також збільшуємо кількість точок для підключення кисню у дитячому відділенні», - доповів Олександр Костирко.

Анатолій Лінник наголосив на необхідності забезпечення всіх пацієнтів належними санітарними умовами. «Для хворих мають бути створені відповідні санітарні умови. Гаряча вода повинна бути обов’язково. Бездіяльність у цьому напрямку недопустима», - зазначив Анатолій Лінник.

Міський голова Анатолій Лінник наголосив керівникам медичних закладів на чіткому дотриманні критеріїв умов госпіталізації, взаємодії первинної та вторинної ланки медицини, звернув їх увагу на злагодженій співпраці та закликав з розумінням відноситись до медичних працівників та пацієнтів. «На сьогодні лікарі сімейної медицини не в змозі фізично обстежити всіх хворих на COVID-19 і хворих із підозрою на COVID-19. Ситуація дуже складна. У місті не вистачає лікарів, а ситуація з захворюваністю на коронавірусну інфекцію така, що тенденція йде до збільшення. Ми повинні бути готовими до погіршення ситуації. Зимовий період тільки підсилить зростання захворюваності. Тому ми вже зараз повинні залучити всі наявні резерви», - зауважив Анатолій Лінник.

Анатолій Валерійович повідомив, що під час першої наради з новопризначеною очільницею Чернігівської державної обласної адміністрації Анною Коваленко буде піднімати питання щодо залучення лікарів та відділень Ніжинської центральної районної лікарні до боротьби з COVID-19.

 

 Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю,

Лілія Ломакіна

 

20.10.2020