Міський голова та представники Ніжинської міської ради поспілкувались з делегацією Латвійської Республіки

Сьогодні, 27 січня, під час візиту до Ніжина поважних гостей з Латвійської Республіки, міський голова Олександр Кодола та представники Ніжинської міської ради поспілкувались з Послом Латвії в Україні паном Юрісом Пойкансом, третім секретарем Посольства Латвії в Україні Едвінсом Северсом та представником Латвійського агенства інвестицій та розвитку в Україні Айнарсом Межулісом.

Під час спілкування Олександр Кодола розповів про важливість економічних, торгівельних, соціальних зв’язків між країнами. Зазначив, що бувши керівником групи міжпарламентських зв’язків з Латвійською Республікою у Верховній Раді деякі спільні проекти вже вдалось успішно реалізувати. "Латвія для нас приклад того, як може країна розвиватись у складі Євросоюзу", - наголосив Олександр Михайлович.

Юріс Пойканс зазначив, що між Україною та Латвією існує тісний зв'язок, в Ніжині також похований засновник латиського реалістичного пейзажного живопису  Юлійс Янович Феддерс. Посол акцентував увагу на сприянні щодо облаштування могили латвійського художника, налагодженні міцних торговельних зв'язків з Ніжином та областю, проведенні бізнес форумів, оздоровленні в Латвії ніжинських дітей. "Дуже сподіваюсь на повному відновленні зв'язків між нашими країнами, адже у зв'язку з пандемією коронавірусу вони змінилися", - зазначив пан Посол Латвії.

Айнарс Межуліс розповів, що співпрацює з Україною вже понад 15 років: "Українські підприємства готові інвестувати та створювати свої підприємства в Латвії. А латвійські бізнесмени готові вести свій бізнес в Україні. Дуже приємно, що в нас налагоджена співпраця. Будь-які ідеї з вашої сторони ми обов'язково роглянемо та надамо своїх фахівців, які готові поділитися досвідом".

Депутат міської ради Володимир Мамедов поінформував щодо відзначення 20-ї річниці з часу заснування ніжинської футбольної школи, яке відбудеться 11 вересня 2021 року. "Ми дуже вдячні за оздоровлення наших дітей в Латвії, тож хочемо запросити дитячу футбольну команду з Латвії на футбольний турнір з нагоди даного свята. Це буде добрим продовженням нашої з вами дружби", - підкреслив Володимир Хейбарович.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко


27.01.2021