Місто, що стає рідним

Із нагоди Дня міста Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організував для своїх маленьких клієнтів – дітей із внутрішньо переміщених сімей екскурсію до Ніжинського краєзнавчого музею імені І. Спаського. Тут допитливі екскурсанти дізнались цікаві факти про історію нашого славного міста, ознайомились з розмаїттям флори та фауни Ніжинщини. Потім група відвідала парк імені М. Гоголя й пройшлася центральними вулицями, зупиняючись біля знаменитих історичних споруд. По закінченні культурно-освітньої частини заходу хлоп’ятам і дівчаткам шкільного віку було вручено подарунки від партнера міського центру соціальних служб – Спілки самаритян України в Чернігівській області.

Сьогодні на обліку НМЦСССДМ перебувають 110 сімей, що прибули до нас із зони збройного конфлікту після початку АТО. Усі вони забезпечені тимчасовим житлом, отримують гарантовані державною соціальні виплати, діти відвідують дитячі садочки, навчаються в загальноосвітніх школах та інших освітніх закладах. За сприяння НМЦСССДМ такі сім’ї неодноразово отримували гуманітарну допомогу від мешканців міста, громадських організацій та релігійних громад. Окрім цього, фахівці із соціальної роботи постійно допомагають членам переміщених сімей у розв’язанні соціально-побутових та інших проблем та залучають до участі в різноманітних культурно-освітніх і розважальних заходах Центру.

Так, поступово стародавній Ніжин стає рідним для тих, хто після спричинених війною тяжких поневірянь знайшов розуміння й підтримку серед його мешканців і затишок в його оселях.

Ніжинський міський центр соціальних служб

для сім’ї, дітей та молоді

19.09.2016