Міжнародний день миру

У вересні людство відзначає Міжнародний день миру. Щороку в цей день люди в усьому світі збираються, щоб вшанувати пам’ять жертв війн і конфліктів, а також заявити про власну готовність будувати безпечний, справедливий світ без війни.

Учні закладів загальної середньої освіти міста зібралися 20 вересня на загальноміську акцію «Разом заради миру: повага, безпека і гідність для всіх!», яка проходила на базі опорної школи з військово-патріотичного виховання – Ніжинської гімназії № 3. Діти брали участь у різних фан-зонах: «Малюнок на асфальті (карта України)», «Долонька «Я за мир», «Стіна думок «Бути патріотом…», «Виставка плакатів», «Флеш-моб «Молитва дітей».

На акцію завітав заступник міського голови І.В. Алєксєєнко, начальник Управління освіти С.М. Крапив’янський, заступник начальника Управління освіти Н.О. Пономаренко, професор НДУ ім. М. Гоголя, учасник АТО Є.М. Луняк, голова міської ради ветеранів Другої світової війни Л.Г. Алєксєєнко, учасник бойових дій на Сході держави С. В. Мічурін.

Учасники акції хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих під час воєн, поклали квіти до пам’ятника і меморіальних дошок загиблим під час воєнних дій та закликали всіх людей світу жити у мирі.

Акція миру, яка стартувала сьогодні, буде продовжена по закладах загальної середньої освіти 21 вересня 2018 року.

Управління освіти

Фото Ніжинської міської газети "Вісті"

21.09.2018