Міжвідомча нарада при міському голові

14 березня відбулася міжвідомча нарада керівників при міському голові. На початку засідання міський голова Олександр Кодола згадав подвиг Олександра Мацієвського, який став уособленням кожного українського воїна, який стояв і стоїть на захисті нашої країни.
Увічнити Героя планують встановленням меморіальної дошки, пам’ятника та перейменуванням вулиці, а також присвоєнням імені Героя України Олександра Мацієвського 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області.
ОСВІТА
Відзначили юних ніжинських науковців. Вісім учнів ніжинських закладів освіти представлятимуть Ніжин на Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Загалом 13 ніжинських учнів вибороли призові місця за результатами ІІ (обласного) етапу конкурсу.
МЕДИЦИНА
Керівники медичних закладів міста поінформували про стан захворюваності на території громади. До Ніжинської центральної міської лікарні госпіталізовано з Covid-19 та підозрою на коронавірусну хворобу – 13 пацієнтів. На разі в інфекційному відділенні на стаціонарному лікуванні знаходиться 19 пацієнтів з коронавірусною хворобою. Помер за тиждень від Covid-19 – 1 пацієнт.
СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ
Виплата державних соціальних допомог проводиться своєчасно.
Наразі в громаді зареєстровано 2129 внутрішньо переміщених осіб. За минулий тиждень взято на облік три ВПО, залишило громаду 7 ВПО. В основному прибувають мешканці Харківської та Запорізької областей.
Управлінням соціального захисту населення проведено нарахування компенсації за безоплатне розміщення внутрішньо-переміщених осіб у власних житлових приміщеннях громадян. За лютий така компенсація призначена 78 особам, на загальну суму 134 тис 500 грн.
КУЛЬТУРА
Начальник управління культури Тетяна Бассак поінформувала про підготовку до відзначення 375 річниці від дня заснування ніжинського козацького полку, а також 250-річчя від дня народження Юрія Лисянського.
БЛАГОУСТРІЙ
У Ніжині муніципальна варта проводить роботу із підприємцями, які самовільно розмістили рекламні вивіски. Адже самовільне встановлення рекламоносіїв, різноманітних рекламних конструкцій, інформаційно- рекламних плакатів у місті є недопустимим та порушенням, згідно Правил благоустрою.
Крім того інспектори проводять роботу з підприємцями щодо заміни вивісок, табличок, інших носіїв інформації для загального ознайомлення, а також зовнішньої реклами, які розміщені недержавною мовою. Інспектування в цьому напрямку продовжується.
ЗРОБИМО СВОЮ ГРОМАДУ ЧИСТІШОЮ!
Зима відступила і в місті почалися роботи з прибирання центральних вулиць, паркових зон, прибудинкових територій тощо.
Тому звертаємося до тих підприємств, громадян, громадських організацій, які ще не приступили до прибирання, долучитися до проведення благоустрою на своїх ділянках.
Шановні мешканці громади, долучайтесь до прибирання прибудинкових територій, проводьте озеленення та покращуйте нашу громаду, адже ми любимо свій край, свою Батьківщину.
Дякуємо за підтримку!
14.03.2023