Міжвідомча нарада при міському голові

11 квітня міський голова Олександр Кодола розпочав щотижневу нараду з повідомлення про візит міжнародних партнерів – Програми DOBRE, Агентства США з міжнародного розвитку USAID та глобальної організації розвитку Global Communities. Олександр Михайлович зазначив, що завдяки цій співпраці У Ніжині реалізовано багато проектів. Передумовою сьогоднішнього візиту буде планування наступних кроків у подальшій взаємодії Ніжина з американськими організаціями, покликаній покращити життя ніжинців.

З головного щотижневої наради:

  • Розпочалася реалізація програми «Ніжин без околиць». Однією з найбільших проблем нашого міста є проблема ґрунтових доріг. Десятки років ця проблема не вирішувалося, але переважна частина звернень громадян стосується саме цього питання. Варто наголосити, що у місті 60 відсотків доріг є ґрунтовими і лише невелика частка асфальтована. Щоб відремонтувати всі дороги потрібно понад 1 мільярд гривень при тому що бюджет нашої громади становить лише 600 мільйонів гривень.

Завдяки програмі «Ніжин без околиць» протягом 7-10 років ми наведемо лад з дорожнім покриттям в нашому місті.

МЕДИЦИНА

Керівники медичних закладів міста поінформували про стан захворюваності на території громади.Захворюваність на COVID -19 тримається на одному рівні.
Протягом минулого тижня, з 03 по 09 квітня, до КНП «Ніжинський міський ЦПМСД» звернулось 3324 з приводу захворювань різного характеру.

У КНП «Ніжинський пологовий будинок» народилося 16 малюків: 9 хлопчиків та 7 дівчаток. Щиро вітаємо батьків!

КУЛЬТУРА
Начальник управління культури Тетяна Бассак поінформувала, що завтра, 12 квітня, на честь ювілею знаного ніжинця-мореплавця Юрія Лисянського до Ніжина прибуває делегація з Києва, Сум, Одеси. Заходи розпочинаються з 10 години ранку і триватимуть до 15:00. 13 квітня відбудеться прикрашання Дерева Єднання на честь великодня.

Також продовжується підготовка до 375 річниці від дня заснування ніжинського козацького полку.


БЛАГОУСТРІЙ

Муніципальна Варта Ніжина разом з представниками Національної поліції та відділу благоустрою склали вже п’ять протоколів на порушників правил благоустрою у Ніжині під час рейдів на минулому тижні.
Начальник УЖКГ та Б Анатолій Кушніренко повідомив, що триває місячник благоустрою в рамках якого в громаді проводиться не лише прибирання територій, впорядкування зелених зон, а й ремонт об’єктів: майданчиків, лавок, пам’ятників тощо.

Шановні мешканці громади, долучайтесь до прибирання прибудинкових територій, проводьте озеленення та покращуйте нашу громаду, адже ми любимо свій край, свою Батьківщину.    

11.04.2023