Моніторинговий візит обласної ради щодо питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

У Ніжині відбулось виїзне засідання обласної та міської ради щодо питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. До складу рад входять представники органів влади, державних установ та представники усіх громадських організацій, які здійснюють ВІЛ-сервісну діяльність в області та місті.

У грудні 2014 року на виконання Закону України «Про затвердження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ- інфекції/СНІДу на 2014–2018 роки» був розроблений проект відповідної обласної Програми. Також з 2008 року при формуванні обласної програми використовувалися рекомендації дослідницького Проекту з тріангуляції даних щодо ВІЛ-інфекції, який виконали у 2014 році спеціалісти ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України» та МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» у співпраці із партнерами.

Делегація у складі: заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації Наталія Романова, начальника Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації Петра Гармаша, головного лікаря Чернігівського обласного протитуберкульозного диспансеру Миколи Дейкуна, заступника головного лікаря Чернігівського обласного протитуберкульозного диспансеру з організаційно-методичної роботи Ніни Товчигі і представники державних установ та громадських організацій, які здійснюють ВІЛ-сервісну діяльність в області відвідала амбулаторію сімейної медицини №6, обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що розташовані за адресою: вул. Прилуцька, 126; військову частину ДО 170 МНС і міську поліклініку з моніторинговими візитами з питань протидії соціально небезпечним хворобам.

Продовжилось засідання у великій залі виконкому Ніжинської міської ради. Заступник голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба, який очолює міську раду з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДУ, доповів про проведену у місті роботу з профілактики та лікування туберкульозу і шляхи поліпшення контролю за станом захворювання.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій із громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

09.12.2016