На комісії по безпеці життєдіяльності обговорювались нагальні проблеми міста

10 червня 2016 року у малій залі Ніжинської міської ради відбулась комісія по безпеці життєдіяльності. У ході засідання були обговорені важливі питання, які стосуються здоров`я та безпеки усіх жителів міста.

Однією з важливих проблем, яка піднімалася на комісії було збільшення кількості випадків інфекційних захворювань серед дорослого та дитячого населення міста. Зокрема у ході засідання детально обговорювалися питання щодо нестачі вакцинацій проти дифтерії, коклюшу та недостатня кількість вакцини проти краснухи. Окрім того, у зв`язку з невакцинацією дітей проти поліомієліту, в Україні було зареєстровано 2 випадки даної хвороби.

Було також зазначено, що на даний момент ситуація з виявленням туберкульозу досить напружена. Завдяки щепленням своєчасно виявлена хвороба піддається лікуванню, але за відсутності профілактичних дій, туберкульоз може мати важкі наслідки.

На додаток учасниками комісії оприлюднена інформація щодо збільшення рото-вірусної інфекції у дітей. За минулий рік дану хворобу було встановлену у 100 випадках. Тому представники санепідемслужби Ніжина закликають батьків слідкувати за санітарними процедурами їх діток.

Наступне питання висвітлила заступник начальника управління освіти - Надія Пономаренко. Проблема стосувалася фінансування бак. обстеження для освітян.

Начальник відділу транспорту Віктор Миколайович надав інформацію щодо організації безпеки руху для перевізників пасажирів. Зокрема основними мірами щодо забезпечення безпечного пасажироперевезення є щоденний медичний огляд водіїв та технічний огляд транспортних засобів. Він також зазначив, що з метою організації безпечного пересування містом проведені ремонтні роботи на 23 вулицях Ніжина, замінені старі дорожні знаки та проводиться нанесення дорожньої розмітки на регульованих пішохідних переходах. Окрім того у найближчий час планується заміна світлофорного об`єкта на перехресті вул. Шевченка та вул. Корчагіна.

Щодо пожежної безпеки висловився Сергій Шевченко. Він повідомив про перевірку пожежних засобів у дитячому таборі с. Вертіївка та проінформував учасників комісії про пожежу на складах ПАТ «Ніжинський Жиркомбінат». За поданою інформацією злежане соняшникове лушпиння загорілося внаслідок нагрівання металевого каркасу складу. Пожежа була потушена із залученням 5 одиниць техніки Пожежно-рятувальної служби Ніжина.

На останок голова комісії Григорій Олійник надав розпорядження усім учасникам обговорення підготувати доповідні записки на ім`я міського голови для подальшого розгляду та вирішення поставлених задач.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

10.06.2016