На порядку денному – попередження насильства в сім’ях

7 лютого на координаційній раді з питань попередження насильства в сім’ї , яка проходила під головуванням заступника міського голови Ігоря Алєксєєнка, обговорений проект міського плану заходів з питань попередження насильства в сім’ї на 2017 рік, проаналізовано роботу відповідних служб за минулий - 2016 рік. Основну увагу приділено сім’ям, де є неповнолітні діти. У 10 сім’ях, де виховується 12дітей, зафіксовано факт вчинення насильства або реальна його загроза. В 6-х з них підтверджено факт вчинення насильства над 6 дітьми.4 дітей поставлені на облік служби у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради, як такі, які потрапили у складні життєві обставини (зазнали насилля).

На важливості оперативного реагування та злагоджених спільних діях щодо з’ясування обставин вчинення насильства в сім’ї або реальної загрози його вчинення наголосила начальник відділу у справах сім’ї та молоді Тетяна Бассак, а також на поданні відділом поліції відокремлених від Ніжинського району статистичних даних щодо кількості звернень(винесених офіційних попереджень, протоколів, осіб, які перебувають на обліку) з приводу вчинення насильства .

Члени ради акцентували увагу на проведенні інформаційно-просвітницької роботи з профілактики насилля, узгодженні планів щодо висвітлення даної проблематики в різноманітних засобах масової інформації.

Дільничний офіцер поліції Володимир Дворник поінформував членів ради щодо структурних змін підрозділів відділу поліції. По місту і Ніжинському району працюють 2 екіпажі – групи реагування патрульної поліції, які першими виїжджатимуть на місця, де вчиняється насильство. Також у штаті поліції – 15 дільничних офіцерів, які братимуть участь у розгляді письмових(усних) звернень громадян щодо фактів насилля.

За результатами жвавого обговорення члени координаційної ради проголосували за план заходів на 2017 рік з певними доповненнями, вирішили підготувати письмове звернення до відділу поліції щодо щоквартального подання статистичних даних з урахуванням інтересів Ніжинської громади та відзначились з чітким графіком висвітлення роботи у даному напряму.

Пам’ятайте! Звернувшись за допомогою ,ти не показуєш свою слабкість, а зберігаєш своє життя та здоров’я!

Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації0 800 500 335

Національна дитяча «гаряча» лінія 0 800 500 225;

Відділ поліції м. Ніжин 102;

Відділ у справах сім’ї та молоді

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради (04631)53931;

Служба у справах дітей

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради (04631)23621;

Центр соціальних служб сім’ї,

дітей та молоді (04631) 31384.

Шукай інформацію на сайтах:

http://la-strada.org.ua/

http://dsms.cg.gov.ua/

За інформацією відділу у справах сім’ї та молоді

08.02.2017