На запрошення мера міста-побратима Вольфсбурга Dennis Weilmann до Німеччини прибула делегація з Ніжина на чолі з Олександром Кодолою.

Візит української делегації фінансується Сервісною службою "Міста в Єдиному Світі" (SKEW), яка підтримує мережу українсько-німецьких муніципальних партнерств.


«Завдяки раніше підписаній угоді про партнерство маємо якісно налагоджену комунікацію. Ніжин - місто з багатою історією, зручним географічним положенням та чудовим потенціалом. Впевнений, що наш діалог стане дієвим механізмом розвитку партнерства, що створить нові можливості для освіти, культури, бізнесу наших громад та допоможе у складний кризовий час», – зазначив під час офіційної зустрічі міський голова Олександр Кодола.

Маємо для Ніжинської громади гарні результати плідної роботи:
- Провели ряд зустрічей з владою та бізнесом. Під час спілкування з громадськістю розповіли про терористичні акти, які вчиняють росіяни проти мирного населення.
- Відвідали лікарню та пожежну частину. Перейняли їх досвід екстреної допомоги у кризових ситуаціях.
- Обговорили спільні міжнародні проєкти за участі Ніжина та Вольфсбурга.
- Ведемо перемовини щодо поповнення автопарку комунальних підприємств.
- Домовились про обмін молоддю для ознайомлення із культурою та історією обох міст.
- Діти з багатодітних сімей та діти, які через війну втратили батька, зможуть влітку відпочити та оздоровитися у Німеччині.

Цей рік має стати роком плідного партнерства між Ніжином та Вольфсбургом.
Планів багато, бажання їх реалізовувати – також.
15.02.2024