На засіданні виконкому розглядали лист-зверенння до обласної ради щодо недопущення ліквідації Ніжинського протитуберкульозного диспансера

Сьогодні у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У засіданні взяли участь 12 членів виконкому, депутат міської ради Андрій Гомоляко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, начальник фінансового управління Людмила Писаренко, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради та ЗМІ. На порядку денному було винесено 2 проекти рішень та 4 проекти подані для розгляду у робочому порядку. Різне:

1.Про видалення зелених насаджень на території м.Ніжина.

2.Про переоформлення особових рахунків.

3.Про відзначення з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.

4.Про фінансування заходів з покращення матеріально-технічної бази закладів освіти з навчання дітей діям у надзвичайних ситуаціях.

5.Про розгляд комісії з питань захисту прав дитини.

6.Про затвердження рішення комісії виконавчого комітету Ніжинської міської ради з питань формування пропозицій з використання у 2019 році субвенції з державного бюджету для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа або призначення їм грошової компенсації від 01 листопада 2019 року.

Різне:

1.Про розгляд листа-звернення колективу Ніжинського протитуберкульозного амбулаторно-поліклінічного відділення щодо недопущення його ліквідації.

2.Про розгляд листа-клопотання настоятеля Свято-Покровського храму протоієрея Михаїла Якубіва щодо надання дозволу на проведення на благодійній основі 09 листопада 2019р. з 12-00год. до 15-00год. свята «День Біблії» у міському Будинку культури.

3.Про умови надання послуг Ніжинського міськрайонного відділу державної установи «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» щодо проведення аналізу зразків атмосферного повітря, ґрунту, рівня шуму, пов’язаного з діяльністю ТОВ «Дружба-Нова».

Всі подані проекти рішень на засідання виконавчого комітету були детально обговорені та прийняті. В «різному» розглядали лист-звернення колективу Ніжинського протитуберкульозного амбулаторно-поліклінічного відділення щодо недопущення його ліквідації. Ніжинський тубдиспансер обслуговує пацієнтів міста та району. На сьогоднішній день на обліку перебуває 40 активних хворих(туберкульоз) та 150 пацієнтів перебувають під наглядом. В Україні проблема туберкульозу стоїть дуже гостро. Хвороба передається повітряно-крапельним шляхом .Крім цього існують інші ризик зараження. Контактний шлях – коли інфекція потрапляє в організм через посуд чи одяг. Харчовий шлях – інфекція потрапляє в організм людини через харчові продукти. Внутрішньоутробний – зараження дитини відбувається у разі, якщо мати інфікована.

Міська влада стурбована даною ситуацією. Підтримує хворих і не залишить їх без медичної допомоги. Будуть вжиті всі необхідні заходи для забезпечення пацієнтів.

«У випадку закриття протитуберкульозного диспансеру, ми готові створити на базі Комунального некомерційного підприємства «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» Ніжинської міської ради Чернігівської області, окремого підрозділу – зазначив Анатолій Лінник.

Міський голова зауважив, що переведення пацієнтів Ніжинського протитуберкульозного амбулаторно-поліклінічного відділення в центральну частину міста не є доцільним, адже поряд розташовані навчальні та медичні заклади. Пропозиція від влади: «Звернутися до Чернігівської обласної ради (протитуберкульозний диспансер у прямому підпорядкуванні) з проханням не допустити закриття Ніжинського протитуберкульозного амбулаторно-поліклінічного відділення, зважити всі ризики та наслідки подібного рішення. Міський протитуберкульозний диспансер обслуговує не тільки мешканців міської ОТГ, а й мешканців ще п’яти прилеглих районів.

Підвівши підсумок обговорення даного питання було надано протокольне доручення, підготувати лист-звернення до Народного депутата України Валерія Зуба та керівництва Чернігівської обласної ради, керівника Чернігівського обласного протитуберкульозного диспансеру, щодо не доцільності закриття даного відділення.

начальник відділу іеформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Анна Шведун

07.11.2019