Нарада з благоустрою міста

13 вересня відбулась робоча нарада з питань благоустрою міста Ніжина під головуванням міського голови Анатолія Лінника. В засіданні взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, радник міського голови Сергій Осадчий, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, заступник начальника УЖКГ та Б Світлана Сіренко, директор КП «ВУКГ» Владислав Корман, головний спеціаліст відділу з благоустрою Олександр Дорошенко, головний спеціаліст відділу містобудування та архітектури Алла Попик та головний лікар КНП «НЦМЛ ім.Миколи Галицького» Олександр Костирко.

На початку засідання розглянули питання по водовідведенню в міській лікарні, підготовку до опалювального сезону 2019-2020 (готовність паспортів) та роботу фізіотерапевтичного відділення. Обговоривши дані питання було надано протокольне доручення головному лікарю КНП «НМЦЛ» Олександру Костирку підготувати пропозиції щодо передачі на баланс КНП «Ніжинському міському центру первинної медико-санітарної допомоги» фізіотерапевтичне відділення та надати всі відповідні документи, щодо готовності даного відділення до опалювального сезону 2019-2020рр.

Керівники прозвітували про стан виконання наданих протокольних доручень попередньої наради щодо виконання робіт по реконструкції площі Івана Франка; благоустрій у парках та скверах міста; планування земельної ділянки для нового кладовища; водовідведення по вул. Незалежності; схеми санітарного очищення міста; розмітки і знаків дорожнього руху; виконання ремонтних робіт по вул. Батюка, тощо.

Відділу архітектури разом з управлінням житлово-комунального господарства та будівництва надати пропозиції щодо упорядкування зелених насаджень на площі Івана Франка та вулиці Гоголя.

Очільник міста звернув увагу керівників комунальних служб на благоустрій парків і скверів, косіння трави, благоустрій та чистоту зупинок громадського транспорту.

Надано доручення управлінню житлово-комунального господарства та будівництва замовити проекти на упорядкування перехресть: ТПО, Сільмаш та Синяківська (вартість проекту з ОДР, велодоріжками та водовідведенням).

Обговорили можливе місце розміщення багатогранника на площі Івана Франка і надали пропозицію – винести на розгляд містобудівної ради.

Начальник УЖКГ та Б Анатолій Кушніренко доповів, що виконання робіт по реконструкції вулиці Батюка розпочнуть з 15 жовтня 2019 року.

Надано протокольне доручення відділу з благоустрою направити лист на Ніжинський РЕМ, щодо усунення недоліків, а саме ремонт електроопор по місту та заміну кабелю.

КП «ВУКГ» підготувати звітність щодо відлову безпритульних тварин по місту та використання бюджетних коштів на їх стерилізацію. Провести ремонтні роботи ритуальної тумби на Троїцькому кладовищі. Обговорили питання щодо миття зупинок по місту (весняно-осінній період миття зупинок буде 1р./міс.).

Міський голова Анатолій Валерійович наголосив, що всі ті заходи, які розроблені по комунальним службам, повинні виконуватися відповідно до запланованих графіків та бути результативними, адже благоустрій міста та комфортне життя громади знаходиться в пріоритеті роботи міської влади.

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю А.Шведун

13.09.2019