Настановчий семінар з розробки Стратегії розвитку міста Ніжина

5 грудня у великій залі Ніжинської міської ради відбувся перший настановчий семінар з розробки стратегії розвитку міста Ніжина. На початку семінару з вітальним словом до всіх присутніх звернувся міський голова Анатолій Лінник, в якому наголосив, що Стратегія розвитку Ніжина повинна відображати нові амбітні цілі розвитку міста, які вкажуть шлях до досягнення його сталого майбутнього як динамічного та креативного міста для життя і роботи. Акцентував увагу на важливості та необхідності розробки Стратегії розвитку м. Ніжина та застосуванні «партнерського підходу» під час її розробки.

Далі слово взяв ректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр Самойленко. У своїй промові він зауважив, що при розробці Стратегії ми повинні дати відповідь на головне питання «Хто ми?», і лише тоді ми зможемо рухатися у правильному напрямку.

У процесах розвитку міста важливу роль відіграють органи місцевого самоврядування. Стратегія є основним керуючим документом для дій міської влади на шляху досягнення стратегічних цілей. Крім того, до процесу реалізації стратегії буде долучене широке коло зацікавлених сторін у межах їх сфер відповідальності. Їхня активна участь надихатиме і мотивуватиме дії місцевої громади і сприятиме тому, що Стратегія розвитку Ніжина буде надбанням усіх городян. Саме тому, сьогодні до міста була запрошена фахівець сфери стратегічного планування Ольга Берданова, кандидат економічних наук, доцент кафедри регіонального управління, місцевого самоврядування та управління містом Національної академії державного управління при Президентові України. Ольга Володимирівна розповіла про те, чому міста мають розробляти стратегії розвитку, як виглядає місто майбутнього, як сформувати стратегічне планування, пояснила завдання робочих груп. Наголосила на тому, що у стратегічному плані повинен бути зацікавлений кожен член громади, а до створення реалістичного плану передусім слід залучати ключових зацікавлених осіб, які несуть головну відповідальність за майбутнє громади. Під час презентації відбувалися жваві дискусії з учасниками семінару та обговорювалися всі питання, що цікавили присутніх. Даний семінар допоміг всім учасникам Робочої групи зрозуміти головні принципи у розробці Стратегії. (Зі змістом презентації можливо ознайомитись за посиланням: Громада планує майбутнє).

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

05.12.2017