Невдовзі в Україні стартує «Національний кешбек»

Менш ніж за тиждень стартує програма грошової допомоги українцям «Національний кешбек». Йдеться про компенсацію громадянам 10% вартості куплених ними товарів вітчизняного виробництва. Втім, для успішного старту має спрацювати ланцюжок «виробник – продавець – покупець», тобто кожен учасник повинен доєднатися до програми. Перші дві категорії вже можуть це зробити: виробники – з 24 серпня, продавці – з 28-го.
Деталі програми виробники з усієї України, в тому числі й Чернігівщини, обговорили 28 серпня на онлайн-нараді з представниками Мінекономіки, яку провела Перша віцепрем’єр-міністерка Юлія Свириденко.
Участь покупців, виробників і продавців у програмі добровільна. Чи є кешбек на конкретний товар в конкретному магазині, покупець дізнається безпосередньо в магазині, власники якого завчасно мають подбати про відповідне інформування (до прикладу, вивіски, наклейки тощо).
Водночас варто пам’ятати, що кешбек нараховуватиметься тільки на безготівкові покупки (в тому числі й онлайн), які будуть відображатися у фіскальних чеках продавців. Відповідно долучитися зможуть лише ті мережі, які працюють легально і перебувають на загальній системі оподаткування. Таким чином програма сприятиме підвищенню прозорості фінансових операцій та стимулюватиме бізнес «виходити з тіні».
У покупців же мають сформуватися нові споживчі звички, орієнтовані саме на українського виробника.
Оскільки програма запускається в тестовому режимі, як з виробниками, так і продавцями буде підтримуватися постійний зв’язок, аби врахувати всі нюанси і внести необхідні зміни.
Детальніше про те, як стати учасниками програми “Національний кешбек”, читайте тут
Із офіційного сайту Чернігівської обласної військової адміністрації
29.08.2024