Ніжин пишно відсвяткував День Міста

17 вересня 2016 року Ніжин відсвяткував День міста. У рамках свята було проведено ряд заходів, зокрема Фестиваль «Його величність, Ніжинський Огірок». Фестиваль розпочався із виставкової стіни художніх робіт на дану тематику. Тому вступаючи на територію фестивалю, відвідувачі уже змогли відчути його атмосферу. До уваги охочих була представлена вітальна дошка, де кожен зміг написати своє побажання рідному Ніжину.

Фестиваль Ніжинському огірку відвідала і почесна делегація із шанованих гостей міста.

До привітального слова був запрошений міський голова Анатолій Лінник.

Очільникам міста було запропоновано скуштувати огірки минулорічного власного посолу, а також засолити нову діжку огірків для фестивалю наступного року, що стало вже традицією.

Алея до сцени була заставлена міні-виставками народних майстрів не тільки Ніжина, але і Шостки (Сумська обл.) та дослідної станції «Маяк» (с. Крути, Чернігівська обл.).

Окрім народних майстрів, свої експозиції показали і школи та університети міста. Кожна міні-виставка відображала тематику фестивалю, пишніла цікавими виробами із овочів та інших матеріалів.

До уваги відвідувачів фестивалю був представлений концерт, у якому взяли участь художні колективи міста. Танець огірочків та огіркове дефіле гарно влилося у тематику фестивалю. До святкування ніжинців долучився депутат Верховної Ради України Олександр Кодола та поздоровив відвідувачів фестивалю зі святом.

Окрім страв національної кухні, мешканці міста змогли взяти участь у дегустації маринованих та солоних огірків та обрати переможця.

Під кінець яскравого свята кожен зміг отримати шматочок солодкого торту, який був виготовлений за участі місцевих підприємців та кондитера Тамари Леги.

По закінченню фестивалю гуляння продовжилося яскравим концертом на центральній площі міста.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

19.09.2016