Ніжин розпочинає організацію отримання продуктових наборів від держави

 В рамках державної підтримки населення в умовах воєнного стану, мешканці громади отримають пакунки з продовольчими продуктами тривалого зберігання.

Ця гуманітарна допомога від держави почала надходити в Чернігівську область, і її розподіл по районах здійснює обласна військова адміністрація. А вже районні військові адміністрації забезпечують її надходження в кожну територіальну громаду району.

Завдання міської влади – отримати доставлену кількість продуктових пакунків і організувати їхню роздачу безпосередньо ніжинцям. На сьогодні Ніжин отримає першу частину від заявленої загальної кількості пакунків.

На засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради обговорили організаційні питання приймання гуманітарної допомоги від Ніжинської районної військової адміністрації, визначилися з відповідальними за цей напрямок. Та прийняти, це виявляється чи не найлегшим у цьому процесі. Організація роздачі, ось питання для майже 70-тисячної громади. Забезпечити право й можливість кожного її мешканця отримати допомогу від держави – це обговорювали найретельніше. Бо тут треба подбати й про маломобільні категорії ніжинців та одиноких людей похилого віку; не створити черги на все місто й проконтролювати, аби ніхто не виявився аж «надто спритним» відвідавши кілька черг чи пунктів видачі.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України №328 від 20.03.2022 року держава гарантує таку допомогу кожному, тож прохання не створювати надуманого ажіотажу та соціальної напруги. В міру надходження пакунків, буде проходити і їхня видача. Порядок видачі гуманітарної допомоги від держави буде оприлюднений на офіційному сайті Ніжинської міської ради. Чекайте на більше детальну інформацію по завершенню роботи комісії.  

27.04.2022