Ніжин та Іматра – міста-побратими

Сьогодні, 28 грудня місто Іматра (Фінляндія) та Ніжин стали містами побратимами.

Угоду про співробітництво підписали міський голова Ніжина Олександр Кодола та мер Іматри Матіас Хільден в онлайн-режимі, за участі Надзвичайного та Уповноваженого посла України в Фінляндії Ольги Діброви.

У серпні 2022 року Посольство Фінляндії в Україні оголосило про підтримку стійкості українського суспільства та залучення Фінляндії до відбудови, модернізації, відновлення українських навчальних закладів, зруйнованих та пошкоджених під час війни. З огляду на це Олександр Кодола звернувся з офіційним листом до Посольства України в Фінляндії з проханням посприяти у пошуку міста партнера в Фінляндії. Як результат, пані Посол допомогла Ніжину налагодити контакти з керівництвом Іматри. І вже сьогодні з метою поглиблення дружньої співпраці між двома містами та розвитку двосторонніх відносин на основі рівноправності та взаємної вигоди, міста-побратими домовилися про співпрацю в галузях: економічного розвитку; сільського господарства; регіонального розвитку; науки та техніки; профілактичної охорони здоров'я; освіти; культури та мистецтва; туризму; молоді та спорту; соціальної сфери; екології та раціонального використання природних ресурсів.

Варто зауважити, що Іматра вже зробила перші практичні кроки, щоб допомогти Ніжину пережити найскладнішу зиму в історії Незалежної України – 8-9 січня 2023 року до Ніжина буде відправлено вантаж з генераторами, електростанціями, твердопаливними обігрівачами тощо.

Міський голова подякував меру Матіасу Хільдену та громаді Іматри за допомогу та підтримку та висловив впевненість у подальшій плідній співпраці між муніципалітетами Ніжина та Іматри.  

28.12.2022