Ніжин відвідали лікарі Інституту серця на чолі з директором інституту, українським лікарем-кардіохірургом, доктором медичних наук, професором, заслуженим лікарем України Борисом Тодуровим

Під час зустрічі з міським головою Олександром Кодолою було обговорено перспективи розвитку надання висококваліфікованої кардіохірургічної допомоги в Ніжині та вирішено питання щодо укладання договору для подальшої плідної співпраці. Після підписання договору ніжинці зможуть безкоштовно лікуватися у фахівців Інституту серця Міністерства охорони здоров’я України, а медики будуть підвищуватиму кваліфікацію з лікування серцево-судинних захворювань

Потужності приймально-діагностичного відділення Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького дозволяють сподіватися, що в майбутньому операції з пересадки серця виконуватиме на базі Ніжинської ЦМЛ під керівництвом досвідченої команди лікарів Інституту серця.

Підписання договору з Інститутом серця дасть можливість освоєння одного з найважчих етапів – трансплантації серця і подальшої реабілітації. Така практика врятує тисячі життів.

Борис Тодуров висловив пропозицію провести лекційні дні для ніжинських лікарів, щоб ознайомити їх з останніми науковими розробками та досягненнями в галузі кардіохірургії. Нові знання дадуть можливість продовжувати повноцінне життя людям із хворобами серця.

Також сьогодні в ряді сімейних амбулаторій Ніжина лікарі Інституту серця провели прийом 25 хворих з серцево-судинними захворюваннями. Після обстеження пацієнти матимуть можливість потрапити на консультацію та лікування в Інститут серця.

«Будемо раді співпраці, досвід Ваших лікарів – неоціненний для працівників ніжинських медичних установ. Інститут серця — флагман української кардіології та кардіохірургії», – резюмував міський голова Олександр Кодола.

09.09.2022