Ніжин відзначає День Державного Прапора

Сьогодні ніжинці в черговий раз, стверджуючи свою єдність та непохитну віру у сильну та вільну Україну, об’єднались на центральній площі ім. І. Франка під жовто-блакитним стягом, який уособлює нашу незалежність, наш дух, нашу честь і нашу славу, віру у мирне майбутнє нашої держави.

23 серпня в Ніжині відбулись урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора України за участю міської влади, керівників та колективів підприємств та установ, представників громадських організацій, молоді та мешканців міста.

Міський голова Олександр Кодола привітав громаду Ніжина з Днем Державного Прапора України: «Ніжин разом з усією країною відзначає День Державного Прапора України. Вже 30 років над нашою Батьківщиною майорить наш жовто-блакитний державний стяг, який є дійсно символом незламності, віри, свободи та національної єдності нашої держави. Для кожного українця Державний Прапор займає особливе місце в серці. Саме з ним перемагають наші воїни та чемпіони, саме він в наших руках під час найважливіших подій! З Днем Державного Прапора, рідний Ніжин! Слава Україні!».

Почесну місію підняття Державного Прапора України виконав міський голова Олександр Кодола. Під звуки Державного Гімну синьо-жовтий стяг здійнявся на центральній площі Ніжина.

У святковій атмосфері провели акцію «Я громадянин України» і міський голова вручив юним ніжинцям біометричні паспорти громадянина України. Молодь, в свою чергу, щиро подякувала та урочисто пообіцяла з честю і гідністю носити високе звання громадянина України так, як велить наш основний Закон – Конституція України.

За високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди святкування Дня Незалежності України працівникам виконавчого комітету Ніжинської міської ради оголосили Подяки та вручили Почесну Грамоту виконавчого комітету Ніжинської міської ради.  

Сьогодні по всьому місту на будівлях адміністративних установ, організацій, підприємств та будинках майорять державні прапори України. Це вкотре стверджує любов ніжинців до Батьківщини, шанобливе ставлення до національних надбань, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави у боротьбі на східних кордонах.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

23.08.2021