Ніжин відзначив черговий День Міста та День 73-ої річниці визволення від фашистських загарбників

15 вересня 2016 року Ніжин відзначив черговий День Міста та День 73-ої річниці визволення від фашистських загарбників. Ушанування пам`яті тих, хто подарував сучасним українцям вільне життя, почалося із урочистої ходи від вулиці Гоголя до пам`ятника Вічного Вогню. Святковим маршем пройшла довга колона із представників міської влади, освітян, учнів, студентів та усіх небайдужих, хто забажав згадати своїх прадідів.

Урочистості продовжилися співом хору ветеранів, виконанням гімну України духовим оркестром та сердечних слів міського голови Анатолія Лінника. Він подякував тим, хто віддав своє життя за Батьківщину, тим, хто вижив, та є свідками тих років та приймають неабияку участь у патріотичному вихованні молодого покоління.

До щирих слів міського голови приєднався депутат Верховної Ради України Олександр Кодола.

Слово надали і ветерану Великої Вітчизняної Війни, Почесному громадянину Чернігівської області Петру Крапив`янському. Він теплим словом згадав своїх товаришів та побажав усім міцного здоров`я та мирного неба.

Вшанування пам`яті продовжилося піснями воєнних та повоєнних років та покладанням квітів до Вічного Вогню.

У такий урочистий день очільники міста не забули згадати і про воїнів Афганської війни та сучасних учасників АТО. Урочистості провели і біля пам`ячника воїнам-інтернаціоналістам.

До слова були запрошені міський голова Анатолій Лінник, депутат Верховної Ради України Олександр Кодола, заступник голови Районної ради Наталія Березка.

Окрім щирих подяк та вшанування пам`яті загиблих, почесними грамотами, нагрудними знаками та медалями були нагороджені визначні учасники Війни у Афганістані та учасники бойових дій АТО.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

16.09.2016