Ніжин з робочим візитом відвідав французький архітектор

Ніжин вдруге з початку повномасштабного вторгнення з робочим візитом відвідав  Martin Duplantier - архітектор, урбаніст, засновник бюро Martin Duplantier Architectes (Париж, Бордо), Президент АМО, національної асоціації архітектури у Франції. Співпраця з Мартіном є одним із результатів участі міського голови Ніжина Олександра Кодоли у 104 Конгресі мерів і голів муніципалітетів Франції наприкінці минулого року.

Під час війни логічним на перший погляд здається зосередити зусилля на гуманітарний допомозі іноземних партнерів. Але якщо поглянути на перспективу, то цілком виправданою є системна робота як повоєнного відновлення, так і розбудови українських міст, які зазнали руйнувань від обстрілів країни-агресора рф. Після Перемоги часу на архітектурне проектування та пошук іноземних донорів просто не буде. Отже зараз, коли наша країна переживає найважчі часи у своїй новітній історії, можливість зацікавити іноземних партнерів для нас дуже важлива.

До Ніжина Martin Duplantier привіз ідеї, які презентував керівництву міста та потенційним партнерам. Проект стосується важливих соціальних проблем повоєнного відновлення та зараз знаходиться на стадії обговорення. Але висловлюємо сподівання, що він отримає урядову підтримку Франції та України та знайде своїх інвесторів у Ніжині.

25.01.2023