Ніжинці вшанували пам’ять загиблих на Майдані Героїв

20 лютого виповнюється шість років з дня масової загибелі протестувальників на вулиці Інститутській і майдані Незалежності в Києві під час Революції гідності. Цей день завершив триденне криваве протистояння активістів, загиблих 18-20 лютого. Згодом жертв протистояння почали називати Небесною сотнею. За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. День Героїв Небесної сотні відзначається щорічно в Україні 20 лютого згідно з указом президента від 11 лютого 2015 року.

Сьогодні, з нагоди вшанування Дня Героїв Небесної Сотні, біля меморіалу "Герої не вмирають" відбувся мітинг та покладання квітів. Міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, депутати міської ради, члени виконавчого комітету Ніжинської міської ради, посадові особи структурних підрозділів Ніжинської міської ради та виконавчого комітету, представники закладів освіти та культури, військовослужбовці та небайдужі ніжинці вшанували Героїв, які за ідеали свободи та демократії пожертвували своє життя та змінили хід історії нашої держави.

Під час мітингу відбувся молебень за загиблими, який відслужили ніжинські священослужителі. Під живий вокал Любові Пархоменко прозвучав гімн України.

"Сьогодні кожен свідомий українець має схилити голову та згадати в молитві до Бога про кожного з Героїв Небесної Сотні. Бо саме вони змогли пробудити в українців те національне самоусвідомлення, почуття власної гідності та змінити і країну, і хід історії... історії, яку неможливо буде читати без щему в серці та сліз. Але вона не дасть згаснути в серці нації потребі в свободі, незалежності, незламності та нескореності. Вічна пам'ять та слава Героям Небесної Сотні"- звернувся до ніжинців міський голова Анатолій Лінник.

Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, а також військовослужбовців та добровольців, які загинули на сході нашої країни, мирних жителів, усіх, хто поклав життя за незалежність і свободу України. Традиційно мітинг завершився покладанням квітів.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю,

Катерина Симоненко

20.02.2020