Ніжинська дитяча хореографічна школа – лауреат ХХVІ Міжнародного фестивалю «КВІТКА НА КАМЕНІ – 2016»

Літо – час для відпочинку та задоволень… Літні канікули в самому розпалі… Та учні Ніжинської дитячої хореографічної школи разом зі своїми викладачами наполегливо працювали цілий місяць, аби стати гідними учасниками ХХVІ Міжнародного багатожанрового авторського фестивалю-конкурсу із серії «Пізнай Україну» «КВІТКА НА КАМЕНІ – 2016».

Мальовнича природа Хмельниччини, таємничість пам’яток культури, неповторна енергетика Кам¢янця-Подільського– все це назавжди підкорило серця юних хореографів, інструменталістів та вокалістів Ніжинської дитячої хореографічної школи. Та найбільше їм, без сумніву, запам’яталися конкурсні виступи.

У конкурсній програмі ХХVІ Міжнародного багатожанрового авторського фестивалю-конкурсу «КВІТКА НА КАМЕНІ – 2016», що проходив у м. Кам¢янець-Подільський з 28 червня по 01 липня 2016 року, активну участь взяли учні Ніжинської дитячої хореографічної школи, а саме:

- 16 учасників середньої групи дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Шанс» (керівник і балетмейстер – Ірина Мірошник) – номінація «Хореографія. Спортивний бальний танець»;

- Кремез Микола та Щітка Олександра – солісти старшої групи дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Шанс» (керівник і балетмейстер – Ірина Мірошник) – номінація «Хореографія. Спортивний бальний танець»;

- Прокопенко Анна (викладач – Юлія Камінська) – номінація «Інструменталісти. Фортепіано»;

- Ракоїд Марія, Пешко Єлизавета (викладач – Ірина Колодка) – номінація «Інструменталісти. Фортепіано»;

- Одосовська Мілана (викладач – Тетяна Евелєкова) – номінація «Вокалісти. Естрадний вокал».

З усіх куточків України з’їхалися до Кам¢янця-Подільського на творчий конкурс непосидючі, натхненні, талановиті хлопці та дівчата.

Конкурсна програма з хореографії на фестивалі–конкурсі «Квітка на камені» складалася з 84 хореографічних постановок, а це – виступи 42 творчих колективів з Харкова, Дніпропетровська, Одеси, Львова, Києва, Кривого Рогу, Миколаєва, Херсону, м.Звенигородка Черкаської області, м. Ланівці Тернопільської області, м. Чугуїв Харківської області, м. Вишгород Київської області, м. Чорноморськ Одеської області та ін.

Не менш насиченою була і конкурсна програма з вокалу, інструменталута читців – 42 виступи (21 конкурсант ).

До конкурсної програми вихованців ДЗАБТ «Шанс» увійшли відомі ніжинцям хореографічні композиції: «А у нас перерва» та «Його величність Вальс» (середня група),«Танго плюс» та «У ніч на Івана купала» (старша група).

Юна вокалістка Мілана Одососька представила для оцінки журі дві пісні: муз. М.Некрасова, сл. Зл.Огневич «Запали вогонь», муз. Леоніда Гуткіна, сл. Поліни Гагаріної «Мільйон голосів».

Дебютом стала участь інструменталістів Ніжинської дитячої хореографічної школи у міжнародному конкурсі. Діти, які вивчають предмет за вибором «Музичний інструмент фортепіано» всього 1 годину на тиждень, не побоялися змагатися з учням музичних шкіл (м. Херсон, м. Одеса та ін.). У виконанні юних ніжинців прозвучали відомі класичні та сучасні твори: М.Клементі. Сонатина J-dur, М.Шмітц. МіккіМаус (Прокопенко Анна), Л.Карпенко. Жартівлива сонатина a-moll, Абелян. Брейк-данс (Ракоїд Марія), Ф.Кулау. Варіації J-dur, М.Бургмюллер. Балада (Пешко Єлизавета).

Перед поважним журі (голова – Володимир Саболта, заслужений діяч мистецтв України, директор і художній керівник Львівської державної хореографічної школи) стояло складне завдання – визначити кращих серед кращих.

І ось настала хвилююча мить… Мить оголошення результатів… Мить, яку з нетерпінням чекають і діти, і дорослі… Мить, якою вони будуть пишатися…

Учні Ніжинської дитячої хореографічної школи своєю наполегливою працею ще раз довели, що вони варті високих нагород. Це підтвердило і професійне журі:

- І МІСЦЕКремез Микола та Щітка Олександра – солісти старшої групи дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Шанс» (керівник і балетмейстер – Ірина Мірошник) – номінація «Хореографія. Спортивний бальний танець»;

- ІІІ МІСЦЕсередня група дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Шанс» (керівник і балетмейстер – Ірина Мірошник) – номінація «Хореографія. Спортивний бальний танець»;

- ІІІ МІСЦЕПешко Єлизавета (викладач – Ірина Колодка) – номінація «Інструменталісти. Фортепіано»;

- ІІІ МІСЦЕОдосовська Мілана (викладач – Тетяна Евелєкова) – номінація «Вокалісти. Естрадний вокал».

Піднесеними та щасливими повернулися учні Ніжинської дитячої хореографічної школи до рідного міста, аби і надалі старанно працювати та здійснювати посильний вклад у справу збереження духовної спадщини українського народу, прославляти Ніжин та його талановитих дітей.

Наснаги вам, юні обдарування Ніжинської дитячої хореографічної школи, на майбутні творчі здобутки.

Тимошенко Галина

05.07.2016