Ніжинська громада продовжує співпрацю з однією з найпотужніших міжнародних організацій - Програмою ООН із відновлення та розбудови миру за компонентом «Громадська безпека і соціальна згуртованість»

Ніжинська громада продовжує співпрацю з однією з найпотужніших міжнародних організацій - Програмою ООН із відновлення та розбудови миру за компонентом «Громадська безпека і соціальна згуртованість»

6 березня у рамках співпраці за компонентом «Громадська безпека і соціальна згуртованість» у  виконавчому комітеті Ніжинської міської ради відбулося засідання робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості, у якому взяли участь експерти Програми з відновлення та розбудови миру ПРООН на чолі Наталією Красківською.

«Дякую партнерам за співпрацю, сподіваюсь що розглянуті сьогодні ініціативи будуть реалізовані у громаді. Разом ми багато зробили на благо нашого міста, попереду – більш масштабні проекти» – звернувся до із вітальним словом міський голова Олександр Кодола.

Напередодні вже відбулося декілька тренінгів та зустрічей, за результатами яких наша активна громадська спільнота підготувала сім цікавих міні проектів, які мають на меті посилити громадську безпеку та згуртувати громаду в складних умовах сьогодення:

  1. "Інформаційна та кібербезпека мешканців Ніжинської територіальної громади та ВПО в умовах війни" 
  2. "Створення умов для мережування та згуртованості осіб похилого віку в житті Ніжинської громади в умовах відкритої збройної агресії"
  3.  Інтерактивна ART – студія « ПОЛІГРАНОС» 
  4. "Залучення ВПО до волонтерської діяльності, як інструмент досягнення соціальної згуртованості Ніжинської громади"
  5. "НіжинВелоРух"
  6. "Організація коворкінг-простору в  бомбосховищі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя"
  7. Музей Ніжинського огірка

Члени робочої групи проаналізували подані проекти, обговорили сильні та слабкі сторони, а експерти ПРООН надали рекомендації щодо особливостей підготовки проєктних заявок на майбутнє.

Після голосування кілька відібраних міні-ініціатив від громади можуть бути профінансовані Програмою та отримати сприяння у їх реалізації.

07.03.2023