Ніжинська громада системно допомагає військовим

06 лютого міський голова Олександр Кодола розпочав міжвідомчу нараду з керівниками підприємств, установ, закладів міста зі слів вдячності нашим військовим за захист нашої держави.
Він зауважив, що українці вже 3640 днів протистоять російській військовій агресії, з них майже два роки – з початку повномасштабного наступу. Війна розпочалася у 2014 році, після Революції гідності, коли ворог анексував Крим та розпочав окупацію Донбасу.
І за ці роки кожен переконався, що війна стосується кожного, а перемога залежить від нас.
Ніжинська громада системно допомагає військовим.
Тільки з місцевого бюджету за цей час на підтримку ЗСУ виділено 116 млн грн.
Центральна влада перенаправила ПДФО військових, Національної поліції, ДСНС до Державного бюджету України.
Через це у 2024 році місцевий бюджет орієнтовно недоотримає 160–170 млн грн.
Незважаючи на це, міська влада постійно знаходить можливості допомагати нашим захисникам.
Цьогоріч продовжується дія двох основних міських програм з підтримки Збройних сил України: «Комплексна програма заходів та робіт з територіальної оборони Ніжинської територіальної громади» та «Програма з матеріально-технічного забезпечення військових частин у вигляді субвенцій».
На реалізацію цих програм передбачено 30 млн грн. За запитами керівництва військових частин, у яких проходять службу наші ніжинці, на черговій сесії Ніжинської міської ради буде виділено 9 млн грн на дрони, старлінки, тепловізори, облаштування побуту тощо.
Будемо продовжувати надавати нашим воїнам усе, що потрібно для перемоги. Міський голова повідомив, що маємо зворотний зв'язок від 72-ї бригади Чорних Запорожців. За допомогою трьох мавіків, переданих нашою громадою, воїни нищать російських окупантів.
Продовжуємо працювати заради нашої перемоги.
Перемога залежить від кожного!

06.02.2024