Ніжинська громада є однією з тих українських громад, які в період повномасштабного вторгнення були підтримані Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ)!

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) – це німецький фонд міжнародного співробітництва, що працює в більше ніж 90 країнах світу.

Однією з найпотужніших програм GIZ є Програма ЄС «Міцні регіони – спеціальна підтримка для України» метою якої є підвищення загальної стійкості України, у тому числі до гібридних загроз та факторів дестабілізації, а також підвищення потенціалу миротворчості. Проєкт спрямований на поліпшення соціального капіталу, надає підтримку в сфері адміністративних, медичних та соціальних послуг у Харківській, Чернігівській, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Сумській областях та у підконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей.

Протягом 2022 року Ніжинська громада отримала від GIZ: генератори різної потужності для комунальних підприємств міста, ємність для питної води, мобільну автономну установку очистки поверхневої прісної води, мобільні електростанції, аптечки.

Для Територіального центру соціального обслуговування була передана велика кількість предметів для комфортного розміщення людей.

Ніжинський Центр надання адміністративних послуг для поліпшення ефективності своєї роботи отримав: планшет, мобільні станції зарядки, БФП та моноблоки, примірники комп’ютерної програми.

У рамках Програми «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України» Ніжинська громада брала участь у проєкті «ReBoost: громадський центр швидкого реагування та відновлення територіальних громад України», а також підписала Меморандум з проектом GIZ "Імплементація директиви ЄС про енергоефективність".

Результатом співпраці Ніжинської громади з GIZ також є виграний грант на 100 000 євро на будівництво мережевої сонячної електростанції для власного споживання електричної енергії КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства».

Наша громада показує активну позицію у проєвропейському розвитку, ми будуємо міцне майбутнє для наступних поколінь!

Дякуємо GIZ за допомогу та підтримку, за солідарність з Україною та допомогу ніжинській громаді! Особливі слова вдячності Світлані Рожок, радниці проєкту «Міцні регіони – спеціальна підтримка для України».

Кожен проєкт – це крок до щасливого, мирного майбутнього!

Наша співпраця триває! Разом до Перемоги!

#GIZ

03.01.2023