НІЖИНСЬКА ХОРЕОГРАФІЧНА ШКОЛА – МИСТЕЦЬКА ВІЗИТІВКА НІЖИНА


Ніжинська хореографічна школа, заснована 30 років тому, сьогодні є справжньою мистецькою візитівкою нашого міста. З нагоди цього визначного ювілею відбулася Міжнародна конференція на тему «Українське як світовий культурний тренд. Традиції та інновації», яка зібрала поціновувачів хореографічного мистецтва.

На конференції прозвучало багато теплих слів на адресу хореографічної школи та її незмінної керівниці Галини Тимошенко. Під її мудрим керівництвом школа стала символом професіоналізму та творчого натхнення. Галина Тимошенко виховала не одне покоління талановитих танцюристів, і зуміла перетворити школу на культурний центр, який зберігає та примножує українські танцювальні традиції.

За час своєї діяльності хореографічна школа здійснила 74 міжнародні поїздки до 17 країн світу. Її вихованці з гордістю представляють Ніжин на міжнародних конкурсах та фестивалях, прославляючи наше місто та демонструючи високий рівень українського хореографічного мистецтва. Кожна поїздка була не лише новою перемогою, але й важливим кроком у популяризації української культури за кордоном.

Урочистості з нагоди 30-річчя школи супроводжувалися численними привітаннями та подарунками. Представники міської влади, колеги, випускники школи та друзі вітали колектив хореографічної школи з ювілеєм, висловлюючи щирі побажання подальших успіхів та процвітання.

«Ніжинська хореографічна школа продовжує свій шлях, надихаючи молодь на творчі звершення та зберігаючи багатий культурний спадок нашої країни. Впевнений, що попереду у школи ще багато нових досягнень, яскравих виступів та міжнародних перемог. Нехай кожен крок на цьому шляху буде успішним, а мистецьке слово Ніжина звучить гордо і на весь світ», - привітав колектив Ніжинської хореографічної школи міський голова Олександр Кодола.

17.05.2024