НІЖИНСЬКА МІСЬКА РАДА ЗАТВЕРДИЛА ДОГОВІР ПРО ГРАНТ З НЕФКО НА МОДЕРНІЗАЦІЮ ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ

Ніжинська міська рада ухвалила важливе рішення щодо затвердження договору про грант між Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) та Ніжинською міською радою. Цей договір, підписаний 29 травня 2024 року, передбачає надання фінансування для реалізації проекту «Модернізація системи централізованого теплопостачання м. Ніжина». Затвердження даного договору дозволить розпочати фінансування проекту та надати повноваження управлінню житлово-комунального господарства та будівництва Ніжинської міської ради виступати як замовник.

МЕТА ПРОЕКТУ

Проект спрямований на підвищення надійності та ефективності роботи системи централізованого теплопостачання в Ніжині, що, в свою чергу, зменшить витрати на її утримання. Серед основних робіт, передбачених проектом, є:

• Об’єднання теплових мереж котелень за адресами вул. Прощенка Станіслава, 17, вул. Прощенка Станіслава, 23, вул. Амосова Академіка, 8А.

• Заміна 20% теплових мереж великих діаметрів на нові попередньо ізольовані.

• Встановлення нових насосів.

• Виконання інших необхідних робіт.

ФІНАНСУВАННЯ ПРОЕКТУ

Важливо відзначити, що витрати з міського бюджету для реалізації даного проекту не передбачені. Проект фінансується виключно за рахунок грантової міжнародної допомоги, сума якої складає 2 мільйони євро.  

06.08.2024