Ніжинська творча спільнота ефектно представила рідне місто у Прейлі

25 листопада ніжинські співаки відвідали місто-побратим Прейлі та взяли участь у благодійному концерті на підтримку Збройних сил України.
Ніжинську громаду представили талановиті та яскраві музиканти. Зокрема: Ніна Крутько, лауреатка всеукраїнських та міжнародних конкурсів естрадної пісні, керівниця зразкового дитячого театру естрадної пісні "VIVAT"; Марина Денисенко, студентка Ніжинського університету; Поліна Хнипель, випускниця Ніжинського фахового коледжу культури і мистецтв, Ольга Пархоменко, учасниця зразкового дитячого театру естрадної пісні «VIVAT», Олександра Шевельова, в минулому випускниця ніжинської дитячої музичної школи, а нині викладачка національної музичної академії України імені П.І. Чайковського.
За словами Ніни Крутько у ході спільного українсько-латвійського благодійного концерту ніжинські музиканти викликали фурор та захоплення у прейльської публіки. Глядацька зала, що розраховано майже на п’ятсот осіб була повністю заповнена вдячними глядачами, які з захватом реагували на виступи наших співаків!
З латвійського боку виступали молоді артисти поп-гурт «Lāsīte» з Прейлі, молодіжний танцювальний колектив «Дайдала» з Рожупе, мішаний хор Ліванського обласного КЦ «Рубус» та соліст Арніс Слобожанінс з гурту «Дабасу Дуровис».
Також пані Ніна зазначила, що прийом нашої ніжинської делегації був на високому рівні. Душевна, щира та доброзичлива атмосфера надихала ніжинських музикантів і залишила у серцях приємні, теплі спогади про місто Прейлі та його мешканців. Гостинність приймаючої сторони неймовірно зворушила наших співаків.
Не обійшлося без сюрпризів. Дітлахи з Прейлі підготували для своїх ніжинських однолітків подарунки, які передали делегацією на чолі з Ніною Крутько для творчої молоді Ніжина.
Найближчим часом до Ніжина надійде гуманітарна допомога від міста-побратима Прейлі, латвійці щиро переймаються долею українців і зокрема ніжинців, їх підтримка неоціненна у ці надскладні часи.
Варто зазначити, що на концерті можна було не лише пожертвувати кошти, які будуть спрямовані на підтримку України, всі присутні отримати можливість пізнати славне культурне розмаїття українців та латвійців мовою музики і танцю.
В. Агур'янов
28.11.2022