Ніжинська зірка в угорському Дьорі

Європейські юнацькі олімпійські фестивалі – це найпрестижніші змагання Європи для юних атлетів, які проводяться за ініціативи почесного президента МОК Жака Рогге один раз на два роки.

Цього року Україна була гідно представлена на XIV літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі в угорському Дьорі. Серед 2500 атлетів віком від 14 до 18 років наші співвітчизники вибороли 8 нагород:

«Золото»:

Михайло Кохан (легка атлетика, метання молота)

Олексій Кирилін (легка атлетика, метання диска)

Ярослава Магучих (легка атлетика, стрибки у висоту)

«Срібло»:

Валерія Іваненко (метання молота)

Денис Баранов (легка атлетика, біг на 400м)

Наталія Чистякова (дзюдо, 70кг)

Лев Кірпік-Юліана Путніна (веслування на каное, 200м, мікст)

«Бронза»:

Олег Вередиба (дзюдо, 55 кг)

Особливо приємно, що серед цих героїв є і наша ніжинка – Наталія Чистякова!

У передостанній день олімпійського фестиваля проходили турніри у представників дзюдо. Саме в них юна спортсменка виборола срібло. Дівчина на шляху до п’єдесталу перемогла суперниць з Польщі, Нідерландів та Андори. ЇЇ медаль – кращий результат нашої збірної у цьому виді спорту!

Сама Наталія так коментує свій виступ журналістам: «Я дуже рада своєму результату, тому що це - моя перша нагорода на європейських стартах. Нехай це лише «срібло», але тренер сказав, що він задоволений, що все у мене попереду. В мене ще один кадетський рік попереду. Сподіваюсь буде ще краще і буде більше медалей. Звичайно, трохи образливо, що так склалось у фіналі. Я могла виграти у білоруски, адже сили рівні, але чогось не вистачило».

Урочисто зустрічали Українську збірну в Міжнародному аеропорті Бориспіль з міністр молоді та спорту Ігор Жданов, віце-президент Національного олімпійського комітету Володимир Бринзак. Від Ніжина нашу зірочку вітали міський голова Анатолій Лінник, заступник міського голови Сергій Дзюба, тренер Сергій Полтавцев, мама Наталії Оксана.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

31.07.2017