Ніжинські медики гідно тримають медичний фронт!

  Починаючи з 24 квітня життя кожного українця перетворилось на пекло. Ніжинці одними з перших відчули наслідки авіаударів, які ворог завдав по аеродрому у перший же день війни. Ніжинська центральна міська лікарня одразу почала приймати поранених військових та цивільних.

Лікарі поруч із ЗСУ стали другим фронтом, відважно боролися за життя та здоров’я пацієнтів. Під обстрілами, авіанальотами, під звуки сирен лікарі, медсестри та увесь медичний персонал оперував, лікував, робив перев’язки, носив хворих та поранених на своїх плечах, часто ночував у лікарні та усі разом працювали понаднормово, 24\7.

За цей неймовірний подвиг і титанічну працю сьогодні міський голова Ніжина Олександр Кодола та його заступниця Ірина Грозенко висловили вдячність генеральному директору лікарні Олександру Костирку та усьому персоналу. З початку військових дій через цю лікарню пройшло 359 поранених бійців та цивільних.

«Не дивлячись на те, що ви щодня працювали у виснажливому режимі, бачили трагедії, біль, але об’єднались та вистояли. Від щирого серця дякуємо вам за вашу невтомну працю, за врятовані життя», – подякував медичному персоналу міський голова.

Медичний заклад був забезпечений усіма комунікаціями протягом всього періоду активних бойових дій. Свої зусилля консолідували й міська влада, і комунальні установи. Олександр Костирко від імені усього колективу подякував міському голові за підтримку лікарні у такий складний час. Саме завдяки співпраці міської влади з волонтерами та благодійними фондами лікарня була забезпечена усіма необхідними медичними препаратами та ліками для проведення складних хірургічних втручань, лікарі змогли врятувати сотні життів.

Родини лікарів міська влада підтримала гуманітарними пакетами, адже в перші тижні була складна ситуація з продуктами харчування, а у лікарів було обмаль часу стояти в чергах.

Ірина Грозенко висловила вдячність медичному персоналу: «Наша лікарня на час війни стала справжнім військовим госпіталем з висококваліфікованими фахівцями. Лікарі усі разом об’єдналися і робили надскладні операції, виконуючи свій святий обов’язок – рятували життя». Зараз лікарня повертається до свого звичного режиму роботи: працюють стаціонарні відділення, приймають ковідних пацієнтів, проводяться планові операції. Віримо у те, що ворог не повернеться, але лікарі готові й надалі тримати медичний фронт!  

20.04.2022