Ніжинському водоканалу придбали нову техніку

Для покращення роботи КП «НУВКГ» згідно програми «Розвитку та фінансової підтримки комунальних підприємств Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади» за 2022 рік підприємству придбали наступну техніку:

         :

  • Каналопромивна установка на базі автомобіля Рено Мастер. Придбана в замін витратного та морально застарілого обладнання та буде використовуватись для прочистки каналізації.
  • Два твердопаливних котла (95кВт та 15 кВт). Придбані для опалення адміністративної будівлі та повітродувної насосної станції очисних споруд. Раніше опалення здійснювалось електрокотлами. Це придбання дало можливість вирішити відразу кілька глобальних проблем – підвищити енергоефективність та знизити витрати на енергоресурси.
  • Мотопомпа з продуктивністю 83 м3\год. Незамінна при ліквідації аварій на водогонах та мережах водовідведення.
  • Швонарізчик (пристрій для різки асфальтового покриття). Використовується при проведенні аварійних робіт на дорогах з асфальтним покриттям.
  • Дві автоматичні конденсаторні установки.  Призначені для компенсації реактивної енергії. Установлені взамін застарілим установкам на КНС Набережна та КНС Прогрес.

  

Завдяки Ніжинській міській раді й Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ) безоплатна матеріальна допомога у Ніжинського водоканалу з’явилася:

  • Мобільна автономна установка очистки поверхневих вод ОАЗИС. Установка продуктивністю 5 м3/добу призначена для очищення та обеззараження  поверхневих вод для безпечного споживання людиною. Здатна забезпечити добову потребу у воді до 1000 осіб.

 

Безоплатна матеріальна допомога від міжнародної корпорації Xylem через громадську організацію «Центр екологічних ініціатив «Екодія» забезпечила Ніжинський водоканал наступним обладнанням:

  • Чотири дренажні насоси відомих брендів виробників насосного обладнання. Використовуються на об’єктах водопостачання та водовідведення.
  • Два найсучасніших енергоефективних свердловинних насоса марки LOWARA. Використовується як аварійний запас у водопостачанні. Варто зауважити,  що раніше  підприємство експлуатувало тільки насоси вітчизняного виробництва. 

«Дана техніка буде слугувати громаді Ніжина, забезпечить якісними послугами з водопостачання та водовідведення», - зазначив міський очільник Олександр Кодола.

 

30.12.2022