Ніжинську громаду запрошують до підписання угоди рамках кампанії "Гонка до нуля"

17 лютого до Ніжинської міської ради завітали представники ГО «Доброчин» Наталя Дрозд, Олександр Підгорний та секретар Менської міської ради Юрій Стальніченко з пропозицію попрацювати в ніжинській громаді з ініціативи «Race To Zero» (Гонка до нуля). Це глобальна кампанія, що проводиться з метою згуртування керівництва та підтримки бізнесів, міст, регіонів та інвесторів для переходу до нульових викидів вуглецю з метою швидко та справедливо скоротити викиди у всіх сферах діяльності. Роль громад та органів місцевого самоврядування є ключовою у подоланні кліматичної кризи.
На сьогодні Менська громада – це єдина пілотна громада в Україні, яка наразі приєдналась до цієї ініціативи. Своїм досвідом з усіма присутніми поділився Юрій Стальніченко: «Приєднавшись влітку до ініціативи «Гонка до нуля», ми посилюємо імідж громади, яка піклується про охорону довкілля. Участь у цій ініціативі в першу чергу дає можливість змінити ставлення людей до проблематики забруднення навколишнього середовища. Наша громада вибрала основним компонентом роботи у напрямку зменшення викидів вуглецю заліснення малопродуктивних земель сільськогосподарського призначення, збереження та відновлення місцевих лісів».
Попередньо відбулось обговорення між членами ГО «Доброчин» та міським головою Ніжина Олександром Кодолою, який висловив зацікавлення в підписанні угоди.
Перший заступник міського голови Федір Вовченко відзначив: «Нас зацікавила дана пропозиція, адже на майбутнє наша громада може бути включена в будь-яку кліматичну ініціативу».
Члени засідання вирішили винести проект рішення на наступну сесію міської ради.
18.02.2022