Низку важливих рішень ухвалили 22 червня під час засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Серед ключових – підтримали питання фінансування заходів та робіт з облаштування укриттів та питання про фінансування матеріально-технічних засобів для потреб військових організаційних структур.

Виділили кошти у сумі 163 тис. грн для проведення поточного ремонту укриття по вулиці Франка, яке може вмістити під час повітряних тривог близько 80 чоловік. Міський голова Олександр Кодола наголосив на тому, що треба максимально працювати в напрямку безпекових питань. Члени виконкому одноголосно підтримали проект рішення про облаштування входів до укриттів. Остання перевірка стану укриттів показала, що не всі із них мають маркування на вході. Тому виготовлення табличок та покажчиків надасть можливість забезпечення цілодобового доступу до цих укриттів та їх маркування.

Також  передбачили кошти на закупівлю тактичних курток для членів добровольчого формування громади. Як відомо, захисники ДФТГ не отримують заробітну плату, тому наш обов’язок – підтримувати їх іншими матеріально-технічними засобами. Тим паче, що вони постійно залучаються до патрулювання міста разом з Нацполіцією.

Погодили внести до переліку підприємств, установ та організацій, які продовжують свою роботу задля забезпечення потреб Збройних Сил України, Ніжинський цегельний завод. Це дасть можливість підприємству бронювати своїх працівників та відновити повноцінний безперервний цикл роботи. Це і нові робочі місця, і наповнення місцевого бюджету.

Члени виконавчого комітету погодили внесення змін до фінпланів центральної міської лікарні та Центру первинної медико-санітарної підтримки. Також розглянули матеріали опікунської ради.

Всі проекти рішень схвалені одноголосно.

 

22.06.2023