Нові можливості для вуличного освітлення у місті

15 червня відбулась нарада керівників комунальних підприємств за участі міського голови Анатолія Лінника, першого заступника міського голови Григорія Олійника, начальника УЖКГ та Б Анатолія Кушніренка.

Під час наради присутнім було презентовано новий блок управління вуличним освітленням, який автоматизує ввімкнення та вимкнення вуличного освітлення у місті. Замість робочої бригади та службового автомобіля, які мають стежити за регулюванням вуличного освітлення, уся задача перекладається на одного диспетчера, ПК та такий пристрій управління. Приєднавши його до трансформаторної підстанції, на екрані комп’ютера буде видно стан вуличного освітлення: ввімкнено/вимкнено, наявність проблем чи аварій. Тобто усі ліхтарі будуть вмикатися автоматично у зазначений час залежно від раніше запрограмованого графіку. При бажанні цей графік можна змінити.

Окрім зручності пристрій допоможе підприємствам зекономити на роботі комунального транспорту. Міська влада вже висловила зацікавлення новою технологією, але це питання ще має бути досконало вивчене.

У ході засідання також обговорювались питання щодо перенарахування субсидій, косовиці прибудинкових територій власниками будівель та інші соціально важливі проблеми.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

16.06.2017