Новий корпус Центральної міської лікарні буде збудовано в Ніжині


Ніжин вкотре демонструє ефективність та прозорість у роботі з міжнародними партнерами.

Сьогодні Верховною Радою затверджено Проєкт Закону про ратифікацію Рамкового договору між Урядом України та Урядом Франції щодо будівництва нової модульної лікарні в Ніжині!

Цьому передувала кропітка робота міської влади протягом двох років. Ми зверталися у різні міжнародні фонди із пошуком фінансування, зокрема до Французької республіки, яка зацікавилася нашими намірами.

Міністру охорони здоров’я України нами було представлено спільний з французами проєкт, який передбачав будівництво реабілітаційного центру та нового корпусу міської лікарні, адже будівлі ЦМЛ налічують понад 150 років і є дуже застарілими.

В наших планах за попередньою домовленістю з французькою стороною та МОЗ буде знесена діюча адміністративна будівля міської лікарні, а також колишні лор-відділення та онкологічне. Натомість у новому корпусі будуть розміщені відділення екстреної медичної допомоги, хірургії, травматології, трансфузіології, реанімації тощо. Окрім того, буде закуплене новітнє обладнання, яке допоможе вивести медичне обслуговування на новий більш якісний рівень.

Відповідно до угоди, вартість будівництва і оснащення не може перевищувати 35 млн євро. 70% товарів, робіт і послуг буде закуплено у Французькій республіці.

Модульно-контейнерна технологія будівництва дасть змогу звести комфортні і довговічні будівлі за дуже короткий період. При цьому вони за своєю функціональністю не поступляться капітальним будівлям, що важливо для медичного закладу.

Щиро дякуємо Французькій Республіці, Міністерству охорони здоров’я та Віктору Ляшку за підтримку та допомогу у розвитку медичної інфраструктури Ніжина!

Вдячні всім, хто підтримав це важливе рішення!
Працюємо далі!
18.09.2024