Обдарованій учнівській та студентській молоді Ніжина виплатять стипендії

03 серпня відбулося засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради під головуванням першого заступника міського голови Федора Вовченка. На порядок денний винесено 13 проєктів рішень.

 Одне з питань розглянутих в ході засідання виконкому Про затвердження кандидатур на отримання стипендій обдарованою учнівською та студентською молоддю Ніжинської територіальної громадина II півріччя 2023.

 

Список отримувачів стипендії:

  

    Шостка Анна Миколаївна  - студентка ІІ курсу відділення економіки, логістики та інформаційних систем ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБіП України», Анна є постійним учасником міжнародних і всеукраїнських студентських науково-практичних конференцій. У 2023  році стала переможцем обласного конкурсу науково-творчих есе з теми «Чому важливо сплачувати податки?» (диплом І ступеня); а також призером всеукраїнського конкурсу есе «Мій Шевченко» (диплом ІІІ ступеня).

 

    Кот Андрій Валентинович – студент ІІІ курсу Ніжинського фахового коледжу культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької. Кот А.В. є постійним учасником культурно-мистецьких заходів коледжу та міста, а саме:

-        міський захід до 375 річниці заснування Ніжинського полку Війська Запорозького;

-        звітний концерт коледжу у складі Студентського театру;

-        благодійна вечірня театралізована екскурсія історичним Ніжином організована Управлінням культури і туризму Ніжинської міської ради;

-        різдвяний  вертеп Ніжинського міського Будинку культури 2021, 2022 років;

-        різдвяний вертеп Мистецької школи при КЗ «Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької» Чернігівської обласної ради 2022, 2023 років;

-        звітний концерт Мистецької школи при КЗ «Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької» Чернігівської обласної ради у якості ведучого заходу;

-        новорічна казка «У темному, темному лісі» у складі Студентського театру;

-        святковий концерт до Міжнародного жіночого дня «Для милих панянок» у якості ведучого та багато іншого.

 

     Яцун Світлана Миколаївна - студентка ІІІ курсу Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, факультет педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв, Студентка є одним  з керівників танцювальної студії «#nastale» на базі Ніжинського державного університету, вона є постановником-хореографом благодійного концерту «Творчість нескорених» та «Творчість нескорених 2» на базі Ніжинського державного університету імені Миколи  Гоголя; є переможницею VII Міжнародного дитячого та молодіжного фестивалю-конкурсу хореографічного мистецтва «Квітневі викрутаси - 2023»; була хореографом – постановником у шоу-програмі «МyDens», у посвяті першокурсників. Студентка є учасницею народного аматорського ансамблю танцю «Забава».

 

    Коваленко Андрій Віталійович – студент 4-го курсу Ніжинського агро-технічного коледжу, група 201, вихованець комплексно дитячо-юнацької спортивної школи Ніжинського міського осередку Фізкультурно-спортивного товариства «СПАРТАК». Досягнуті результати:

  • 24 -26.03.2023 м. Бровари – ІІ місце чемпіонат України з хортингу серед дорослих, розділ «Двобій»
  • 28-30.04.2023 м.Київ – ІІ місце чемпіонат України з бойового самбо серед дорослих, розділ «Лайт»

  

         Кулепескін Олександр Сергійович - учень Ніжинської дитячо-юнацької спортивної шахової школи. Має 1 спортивний розряд з шахів, вже досяг рейтингу кандидата у майстри спорту України. Хлопець багаторазовий чемпіон міста, області в різних вікових категоріях, входить до трійки кращих юнаків області до 18 років, у 2023 році став срібним призером Чемпіонату України серед аматорів (спортсменів, рейтинг яких не перевищує 2300 пунктів) з блискавичної гри в шахи, бронзовим призером відкритого чемпіонату області серед чоловіків, чемпіоном відкритого чемпіонату області серед юнаків до 18 років з класичних шахів, чемпіоном відкритого чемпіонату області з швидких шахів серед юнаків до 18 років, бронзовим призером Обласного етапу V літньої Гімназіади України 2023 року з шахів у складі збірної команди Ніжинської ДЮСШШ, переможцем Обласного етапу V літньої Гімназіади України 2023 року з шахів в особистому заліку.

 

     Киреєв Нікіта Максимович - вихованець Ніжинської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Дзюдо», У 2022-2023 навчальному році виконав норматив кандидата в майстри спорту України з боротьби самбо та І дорослий розряд з дзюдо. У 2022-2023 навчальному році виконав норматив кандидата в майстри спорту України з боротьби самбо та І дорослий розряд з дзюдо.

Результати Нікіти Киреєва за 2022-2023 навчальний рік:

- 1 місце на Європейських іграх єдиноборств серед учнів з боротьби самбо, 30.05-03.06.2023 р. м. Белград (Сербія)

- III місце на Чемпіонаті України з дзюдо (до 16 років), 17.05.2023р. м. Київ.

- ПІ місце на Чемпіонаті України з боротьби самбо до 16 років, 24-26.03.2023 р. м. Тернопіль.

- 1 місце на міжнародному турнірі Гран-прі м. Острава (Чехія) 18-19.03.2023 р.

- 1 місце на відкритому чемпіонаті Чернігова з дзюдо до 18 років, 08.02.2023 p.

- I місце на Всеукраїнському турнірі з дзюдо серед кадетів «Кубок Контініуму», 27-29.01.2023р. м. Луцьк.

- 1 місце на Чемпіонаті України з боротьби самбо серед кадетів, 29-

30.10.2022 р., м. Тернопіль.

 

     Боришкевич Катерина Вікторівна - учениця ІІ курсу природничого класу Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ імені Миколи Гоголя,     Катерина         зарекомендувала себе перспективним      молодим    науковцем:     отримала диплом I ступеня на III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково- дослідницьких         робіт учнів - членів      Малої                  академії               наук України,         відділення Філософії та суспільствознавства, секція «Психологія›. Має наукові публікації в журналі     «Проблема          екстремальної     та  кризової психології»;               

«Психосоціальні ресурси особистісного та соціального розвитку в eпoxy глобалізації: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції», а також в електронному виданні збірника наукових праць студентів, магістрантів i аспірантів НДУ ім. М. Гоголя «Вісник студентського наукового товариства».

Катерина Боришкевич має активну громадянську позицію. Брала участь у 16- тій Національній відбірковій конференції «Maгypa» для проведення моделі роботи Європейського парламенту, організованої Європейським молодіжним парламентом України (м. Тернопіль, червень 2023 р.).

 

     Крисько Артем Володимирович - учень 9-А класу Ніжинської гімназії № 3, Неодноразовий учасник і призер різноманітних конкурсів та олімпіад всеукраїнського та міжнародного рівнів:

- у Міжнародному конкурсі з інформатики та комп’ютерного мислення

«Бебрас-2022» - здобув сертифікат «Успішний результат»;

- учасник Регіонального конкурсу «РОЗУМфест»-2023, присвяченого 295-й річниці з дня народження гетьмана України Кирила Розумовського від Національного заповідника «Гетьманська столиця» у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво»;

- отримав сертифікати учасника Всеукраїнського конкурсу «Як це працює: кіноіндустрія» від Освітнього проєкту «На Урок» та XVII Всеукраїнської інтернет-олімпіади «На Урок» (Весна-2023);

- у Всеукраїнському конкурсі компʼютерної графіки «Україна КОСМІЧНА»

(Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О. М. Макарова, м. Дніпро) - отримав Диплом за І місце.

- посів І місце у номінації «Комп’ютерні технології» та II місце у номінації

«Технічна творчість» на XXI Всеукраїнській конференції-конкурсі науково-дослідних робіт «Зоряний шлях», яка відбувалась із 17 по 21 квітня у Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім. О. М. Макарова (м. Дніпро);



Члени виконавчого комітету одноголосно підтримали даний проєкт рішення

 

 

03.08.2023