Обговорення реформування медичної галузі міста

Відбулося засідання комітету з питань охорони здоров’я, збереження довкілля, здорового способу життя громадської ради при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради. Головуючою засідання була Ільєнко Тамара Георгіївна.

У роботі комітету взяли участь: міський голова Анатолій Лінник, заступник міського голови Сергій Дзюба, головний лікар Ніжинського міського пологового Будинку Валерій Якуба, голова постійної комісії міської ради з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї та молоді, фізичної культури і спорту Володимир Король, голова громадської ради при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради Володимир Дорохін.

Головною темою засідання було реформування медичної галузі та його наслідки для громади міста.

Міський голова Анатолій Лінник так прокоментував питання Тамари Ільєнко щодо переміщення міської поліклініки у будівлю пологового будинку: «Ніхто не говорить про конкретне рішення. Зараз мова йде про детальне вивчення ситуації. Беззаперечними є наступні аргументи: по-перше, в умовах дефіциту бюджету ми маємо заощаджувати. По-друге, 32% витрат на енергоносії серед бюджетних установ йде на пологовий будинок. І по-третє, створення єдиного медичного містечка, де б зосередилася поліклініка, лабораторії, рентгено-флюорографічний кабінет, покращить умови надання медичних послуг, створить додаткові зручності як для населення, так і для медичних працівників. Стосовно перенесення міської поліклініки, то це стане можливим, якщо ми будемо впевнені в раціональності такого кроку і це не зашкодить пологовому будинку. Щодо будівлі міської поліклініки, то про ніякий продаж мова не йде і не може йти. Частина будівлі залишатиметься за сімейною медициною, а друга частина зможе бути передбачена для лікарів із приватною практикою».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

01.02.2017