Обговорення стратегії розвитку міста

Сьогодні у великому залі виконавчого комітету продовжилося обговорення ключових та організаційних аспектів стратегії розвитку міста. На обговоренні були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови Сергій Дзюба та Сергій Осадчий, депутат Чернігівської обласної ради Сергій Охонько, заступник голови районної ради Наталія Березка, ректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр Самойленко, представники відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури, відділу економіки, лідери громадських організацій, активні містяни.

«Кожен хто мешкає в цьому місті, - бажає йому добра. Радує те, що минула зустріч, яка відбулась 8-го жовтня, - стала не останньою. Співпраця між владою і громадою міста має бути конструктивною. В нас спільна мета – зробити місто кращим. І в нас є на те ресурс – талановиті та компетентні люди!», - так прокоментував сьогоднішню зустріч Олександр Самойленко.

Заступник міського голови Сергій Олександрович Осадчий нагадав присутнім, що стратегічний план економічного розвиткубув затверджений ще у 2006 році (рішенням міської ради від 20.02.2006 року: http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1037/strategchniy-plan-ekonomchnogo-rozvitku.html) і багато кроків з того плану вже виконано і зараз виконується: «Декілька місяців назад соціологічна організація проводила опитування серед мешканців міста: «Що вам заважає для розвитку бізнесу», - і багато хто відповів, - «відсутність генерального плану міста». Зараз він є, його прийняли на минулій сесії міської ради. Звичайно, існуючий стратегічний план потребує суттєвих доопрацювань, над чим ми зараз і працюємо».

Сергій МиколайовичОхонько, виступаючи модератором заходу, у своїх виступах актуалізував увагу присутніх на необхідності консолідації зусиль влади і громади міста: «Коли приходить інвестор, - він приходить з інвестиційною програмою свого підприємства, а не міста. І в нас вже повинна бути своя програма, від якої ми маємо відштовхуватись. Навіть якщо треба буде прийняти не популярне рішення, громада має бути готовою взяти співмірну відповідальність за нього».

На далі обговорення стратегії розвитку міста проходитиме у створених робочих групах.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

18.10.2017